Zkusil bych BKE - http://www.bke.cz/cs/produkty/menic-dc-dc-din/dc-dc-din-2/ss-800-mppt-din/ Pro kombinaci solaru a vetrne turbiny by se to dalo pouzit tak, ze by se pouzily 2 regulatory a pracovaly do spolecne baterie.
Chci na jaro vyzkouset ostrovni system taky a kdyz jsem to konzultoval s BKE, nabidnuli mi moznost, ze by ten regulator preprogramovali tak, ze by hlasil nadbytecny vykon na relatku. Chtel jsem to pouzit pro 2 termostaty, kdy jeden bude pro vysokou teplotu a druhy pro nizkou a podle toho, ktery sepne, zapne se bud topeni, nebo chlazeni akumulatoru. Ty jsem chtel umistit do vodomerove sachty na dno, tj. asi 2m pod urovni terenu, s tim, ze bych ji jeste vevnitr zaizoloval skelnackou. Tim by se zajistilo udrzeni teploty po nejakou rozumnou dobu.
Jinak doporucuji na regulatoru nesetrit, protoze co jsem videl, tak existuji i takove ludry, ktere v pripade provozu na baterie tahnou nekolik desitek watu pro sebe... A vlastne asi neni dobry setrit vubec na nicem, protoze uz tak je to cele jeden velky experiment.