no jednoduše do antén zatýká voda, měl jsem maxlinky s límcem, tam zateklo a do kozičky také zateklo, takže už kupujeme z těch levných jen JRCčka a Nanobooty
Zdravím,
bohužel u mě se ten pokles signálu projevil i u starých, původních sít PW, tzv. originálních. (Mám dojem, že v určité době se dost podstatně změníl design antény, jakoby byl jiný výrobce.) Něco mi ale říká, že v tomto konkrétním případě to vodou uvnitř nebude, protože pokud je voda uvnitř, tak je se spojem amen. Je samozřejmě pravda, že u některých antén zateče voda dovnitř zcela zákonitě, spíš se divím, že třeba po roce ještě fungují.
V případě těch PW se signál vrátí asi po dvou hodinách zpět. U některých spojů se tím pádem spoj na ty 2 hodinky rozpadne. A další poznatek - neudělá to v létě ani při hustém dešti. Udělá to pouze při hustém dešti se sněhem. Na ploše cca 3 km mám několik PTP spojů a většinou se pokles projeví u všech. Vracení signálu je pozvolné. Pokud je v PW voda, třeba v konektoru, může to být i umístěním konektoru. Ten byl pokud si dobře pamatuji umístěn vodorovně a v dost stísněném prostředí. Omotávání vulk. páskou nebylo moc příjemné, viděl jsem pár případů, kdy to někdo odflákl.
Ještě k té vodě v konektoru. Zkuste si zašroubovat N-ko samici a samce do sebe. Budete se divit, kolik těchto konektorů nedodržuje normu a po dotažení je tam mezera i 0,5 mm. Jeden čas to bylo i 80 proc. případů. Vyřešili jsme to výrobou vlastních těsnění z materiálu asi dvojnásobku toho původního ( tolik radosti za cca 3 Kč) . Od té doby o problému "voda v konektoru" nevíme. Vulkanizaci celého spoje ale děláme i nadále.
Vynálezci té vulkanizační pásky by měla být udělena alespoň malá Nobelova cena ...
mpcz, 02.09.2012