Ok, samozřejmě, dá se vyhodit tisíce za něco, co se bude zasekávat, neustále upgrade atd. Přitom to z pohledu měření napětí neudělá nic, co by udělal RB. Navíc u těch modulů je třeba navíc
mpcz, 07.07.2017
Zasekavat, neustale upgrade ? Tym myslis co ? lancontroller nepouzivam len na meranie napatia.....zbieram z neho dalsich X hodnot a ovladam dva nezavysle vystupy. Na toto mi RB moc nevystaci. Okrem toho, zalohovat sajt a nevediet aku teplotu maju baterky...dik, neprosim si. Vzdy je to o skusenostiach, kazdemu vyhovuje vlastne riesenie. Ano, ak ti staci zbierat napatie na jednoduchu diagnostiku tak kludne, avsak mne to nestaci a preto riesim lankontroler. Pripojit par kablov je najmensi problem, kolko to do buducna vyriesi problemov je na nezaplatenie. Hlavne veci preco ten lankontroler riesim.
- viem ci mam otvorene/zatvorene dvere na racku - ci uz niekto nezabudol alebo ci mi to nevykradaju...ak ti vykradnu rack ocenil by si : Nalepka a zamok neochrani....
- viem ci je vypadnuta skutocne elektrika (230v)
- ak je vypadnuta, viem ake napatie ma baterka, ako rychlo klesa...
- ak neni vypadnuta elektrika a klesne mierne napatie (bez zmeny zataze)....
- ak je problem s baterkou, vediet aku ma teplotu je na nezaplatenie...(na slovensku uz bol pripad poziaru od technologie lokalneho WISPa)
- a kopec dalsieho v baleni tohoto polskeho "draheho" riesenia za 30€ = 780kc.....
Zo skusenosti, mat zalohovany sajt ale nemat monitoring nepovazujem za vhodne, clovek nevie absolutne co sa deje. Po stranke bezpecnosti radsej v takom pripade zalohovat ani nebudem. Kolko potencialnych vyjazdov, zbytocne otravovanie ludi po telefone, zbytocne nasieranie technikov, ze musia niekam ist o pol noci : Cena je super, treba si k tomu len nachvilu sadnut a zapojit si to. Ak mas uz existujuci koncept az tak moc casu to nezabere, len prvotna kalkulacia.
Na zaver moja myslienka ktoru pri tomto uznavam.....zatial co konkurencii zvonia telefony a riesi co sa jej deje so sietou a nevie ani prd, ja to uz davno viem a nemusim vobec riesit ziadny zhon a zakaznici tiez o nic nevedia.