Mam nasledovny problem, ako ap mam RB532 s kartou CM10 + 2m pigtail + Omni V12, 2,4Ghz B.

Sprava sa to strasne, ked dam site scan tak chytim aj siete vzdialene 10-15 km. Cize RX=ok.

No klienti vzdialeni 50 m v site survey na ovise maju kvalitu signalu 18-26 %.

Takisto, ked dam oskenovat siet na dalsom pristupovom bode(vzdialeny 500 m) tak vobec nechytim signal.

Bude vadna ta CM10 ? Ozaj ktory konektor je na antena a a ktory b ?

Je to cele v krabici na 13 m stoziari a nemam chut tam chodit experimentovat.

a přehodit kanál si zkoušel ? Jakou verzi MK používáš?

Jinak to zda je ten či ten konektor a či b nejlépe zjistíš tak, že to prostě nastavíš na ten a proscannuješ a pak na druhej. Tuším totiž, že CM9 a CM10 to mají vzájemně obráceně- ale to už si nepamatuju přesně.

a co za hw je na tom druhém AP ?

a přehodit kanál si zkoušel ? Jakou verzi MK používáš?

Jinak to zda je ten či ten konektor a či b nejlépe zjistíš tak, že to prostě nastavíš na ten a proscannuješ a pak na druhej. Tuším totiž, že CM9 a CM10 to mají vzájemně obráceně- ale to už si nepamatuju přesně.

a co za hw je na tom druhém AP ?

Diky za radu. Skusil som zmenit kanal a dost sa to zlepsilo, toto som vobec nepredpokladal( v sieti mam uz dost AP, ale toto je prve na RB). Pravdepodobne bude na vine antena(odfusovana)

Ten druhy AP je w4000g.

Mam nasledovny problem, ako ap mam RB532 s kartou CM10 + 2m pigtail + Omni V12, 2,4Ghz B.

Sprava sa to strasne, ked dam site scan tak chytim aj siete vzdialene 10-15 km. Cize RX=ok.

No klienti vzdialeni 50 m v site survey na ovise maju kvalitu signalu 18-26 %.

Takisto, ked dam oskenovat siet na dalsom pristupovom bode(vzdialeny 500 m) tak vobec nechytim signal.

Bude vadna ta CM10 ? Ozaj ktory konektor je na antena a a ktory b ?

Je to cele v krabici na 13 m stoziari a nemam chut tam chodit experimentovat.

Podle mých zkušeností je to standardní chování CM10ky. Zkusil bych ji vyměnit za CM9. Jinak konektor A u CM9ky je ten s popiskem A :) (ano, je tam a je to ten uvnitř karty :) ).

já bych to tedy spíš viděl na tu anténu. Mám v síti pár APek na CM10 a jedou zcela korektně, takže bych neodepisoval nějak obecně CM10.

Ale fakt je, že CM9 je opravdu lepší.

PS: Jenže co potom s těma CM10 co dávají k OEM licencím na MK? :

koupím je :)

: no já je používám, ale dle Hejtmi stojí za prd úplně, ja je používám a jedou na moje potřeby ideálně

Třeba Ti Hejtmi nějaké prodá, pokud ještě má

: no já je používám, ale dle Hejtmi stojí za prd úplně, ja je používám a jedou na moje potřeby ideálně

Třeba Ti Hejtmi nějaké prodá, pokud ještě má

Měl jsem v ruce 4 kusy, na P2P spoji proti Marwelu citlivost horší o 10-15dB, na P2P spoji proti sobě se ani nechytly, po výměně postupné výměně za CM9ky se spoj nejdřív chytil a po vcýměně obou dokonce běží 2MB/s, na P2MP citlivost horší o 10dB proti Marwelům a Prism2.

Nejsou na houby úplně (nějak fungujou :) ), jenom prostě existuje stejně drahá a lepší varianta. Ale jak řikam, může to bejt třeba špatně nacvaklýma pigtailama :) nebo mi tu řádí VooDoo.

koupím je :) A ja ti ich s radostou predam. Kolko ich chces tych CM10 ? :-) Samozrejme bez licencie k MK

koupím je :) A ja ti ich s radostou predam. Kolko ich chces tych CM10 ? :-) Samozrejme bez licencie k MK

Nene, CM10 si nech, licence beru :

📡 Telekomunikace.cz