Díky moc všem za názory.
Mám několik desítek panelových domů, různě velkých (16 - 50 bytů). Domy jsou nyní na wifi, vnitřní rozvody kabelem.
V sobotu jsme do domů zafoukli optické kabely, a v první fázi budou domy zapojeny systémem FTTB, tedy 2 vlákna, napojené na současné metalické rozvody.
Do budoucna ale je v plánu FTTH, takže kabely již jsou s příslušným počtem vláken, a nyní chci dát takovou optickou vanu, které už to FTTH umožní, aby se nemusely optické vany měnit. Takže v části domů bude stačit provařit do 24 vláken, a v části víc (až 48). A rád bych, aby se mi to všude vlezlo nejlépe do 1U.
Proto se mi líbí ty vysokohustotní, o kterých psal evo400. Ty bych dával do domů, kde by bylo potřeba víc než 24 svárů. V ostatních stačí ten plastový z fibre.cz .
A samozřejmě podobně to potřebuju i v centrále, kde budou všechny ty kabely ukončené. Opět nejlépe co dům to jedna vana.
Na SRS3000 jsem se taky díval, ale ta cena je fakt dost vysoká. Navíc mi v té 1U verzi připadá hodně podobná tomu Prysmian 1U, o kterém jsem psal a který je výrazně levnější.