Mě spíše než 1% zdražení DPH vadí radoby poskytovatelé připojení, kteří nabízejí net za 150,- a podobné částky, dřív nebo později zjistí že je to blbost jak cyp. jen si neuvědomují ve své naiviě, že kurví trh.
Nedávno jsem měl poptavku na připojení cca 20 kliošů od jednoho takového "poskytovatele" prý kvuli kvalitě, měli od něho 20Mb za 180,- Při bližším pruzkumu, byly všichni připojeni na Compexe WPE54AG se všesměrkou namontovanou na hromosvodě : napájené od někud trasou z nějaké zadeklované yaginy na druhém hromosvodě a RB133 v igelitovém pytliku na půdě. U kliošu taky děs, ve 3 případech dokonce Compex s pendrekem za oknem. veškere me aktivní jednaní skončilo, ve chvili, kdy ani jeden z nich něchtěl platit víc a už v žadném případě platit něco za instalaci, když prý vše potřebné mají. cca po měsíci volal jeden z nich a mluvil za ostatní( asi zvolenej guru), že by teda instalaci zaplatily (1495,-) ale za net chtěj platit max 200,-
Nic z toho nebylo, to radši budu na zahradce okopavat jahody, než dělat někomu vola :
K..va tohle mě sere víc jak nějaké 1%
Sorry za off
Zdražovat o 1% nebudu, stačilo před lety zdražení o 5,- cca 15 klientu odešlo.
Jde to čímdál víc do pr...e :(