• UPC to neřeší

Ale ta diskuse nespokojenych zakazniku.... :?: :

Fascinujeme, jak tam v diskuzich jsou vsichni odbornici a mluvi o predrazenych sluzbach. Pritom vubec o provoznich nakladech nemaji paru.

fascinuje me ze te to fascinuje :) dyt logika je jasna : nejlepe 100/100mbit. za 100kc... na venkovske wifi s nima na pul roku, pak by mluvili jinak. Nejlepe jak jeden mistni kamikaze ISP nabizi 4M za 990kč :

PW

jj, nejlepe kdyby 100Mb stal 100,- a hlavně na tom ten kapitalistickej poskytovatel nesmí vydělat ani korunu. Zrovna dnes jsem mluvil s podobným člověkem co přispívají do té diskuze, chtěl připojení v bytovce. za 200,- co má soused, ale že od toho poskytovatele to nechce, prý je nespolehlivý, když jsem mu řekl, že za 200 od nás mít nic nebude. divil se proč, když jsem mu odpověděl, že nejsme charita a zadarmo nepracujem, začala debata o maržích a okradání normalních lidí. Dokud lidi nepochopí, že díky zisku může firma poskytovat kvalitní službu, budeme se tu pořád brodit v h.vnech. asi si tito "vidlaci" myslí že podnikání je o tom dřít do úmoru a vydělávat stejně jako oni !

Mam známeho ve švýcarsku v Bernu platí za 4Mb 36CHF, větší rychlost jak 2,8 Mb jsem nenaměřil. a stačí mu to a nejen jemu, prý nepotřebuje dražší a rychlejší.

Nejlepší jsou ti co neustále měří rychlost a jakmile mají o 500Kb mín než maximum na sdílene lince za 350,-. volají,píšou jak chtěj slevu! to bych zabíjel :

si pozrite ceny Inetu v UK...tam sa s vami moc bavit nebudu, obmedzene data samozrejmostou...a tie ceny. To my sme tu v CZ/SK charita!

///to nám pán zvykol namiesto 10€ mesačne zaplatit len 8,3 alebo 9€ podľa toho ako bol spokojný. : Ľudia vymyslia kadečo len, aby zaplatit nemuseli.

když jsem přepočítal ceny ve švýcarsku k pruměrné mzdě u nás tj cca 24.000,- tak by 4Mb měl stát 311,- tak to jsme 2x rychlejší a lidi pořád píčujou :-)

to se nám cca před rokem taky stalo, jedna dáma posílala místo 350,- 322, 290, když jí kolegyně volala, tvrdila že omylem, když se to tak opakovalo nadale, byla ji 10 dni po splatnosti systemem poslaná upomínka, tak jí to tak urazila že dala výpověď, nedoplatky vymáháme do teď. už je to ve fázi exekuce. kvůli 730,- některé lidi nepochopíš :

Ja se UPC ani moc nedivim. Vsichni pyskujou nad zdrazovanim ale pojem inflace jim nic nerika. Takze kdyz nebudeme zdrazovat tak vlastne kazdej rok o cca 4proc. zlevnujem.

A to nepocitam dalsi naklady ktere jdou kazdy rok nahoru a nikdo z nas je do cen nechce moc promytat. Holt aspon to UPC na to ma koule a neboji se toho.

to se nám cca před rokem taky stalo, jedna dáma posílala místo 350,- 322, 290, když jí kolegyně volala, tvrdila že omylem, když se to tak opakovalo nadale, byla ji 10 dni po splatnosti systemem poslaná upomínka, tak jí to tak urazila že dala výpověď, nedoplatky vymáháme do teď. už je to ve fázi exekuce. kvůli 730,- některé lidi nepochopíš :

Tohle důvěrně znám. Dokud jsme neměli hlídání plateb automatem, tak se upomínalo jednou za čas a lidi si z toho dělali mrdník. A jakmile začal automat rozesílat upomínky a při ignoraci i odpojoval, tak se pár citlivek urazilo, že jsme si dovolili po nich chtít svoje peníze, tak jsme je slušně poslali do .... ke "konkurenci". A většinou to byli tací, kteří platili ten nejlevnější tarif.. Takže to ani nijak nebolelo.. Místo nich jsme vzali jiný, který platí víc.. koloběh života... Dřív jsem to bral vcelku osobně, každej odchod zákazníka, ale pak jsem si řekl, že nervy mám jen jedny a nenechám si je drásat a tak když někdo chce odejít, tak jen řeknu sbohem..

Přesně tak, inflace, růst mezd, pronájmy nebytových prostor, pronájmy v racku, elektřina, benzin, plyn, voda, DPH, a další daně, licence. Vše jde nahoru, ale cena netu jde dolů a rychlost nahoru. nemusím byt ekonom abych si nevšiml že je něco špatně :-)

Cenu konektu máme 3 roky stejnou. dodavatel nechce slyšet o slevě, a to máme velmi dobré vztahy.

dodavatel nechce slyšet o slevě ? a o vypovedi chce slyset ?

PW

Je to hodně dobře že celorepublikoví hráči zdražují, protože pak i lokální poskytovatelé můžou bez velkého povyku zvednout ceny.

Prostě normàlní inflace, akorát teď to začíná nabírat obrátky.

dodavatel nechce slyšet o slevě ? a o vypovedi chce slyset ?

PW

no upřímně chapu, že se mu slevit nechce, 150,-/1Mb je rozumná cena i ted, natož v roce 2008. jen jsem to psal v souvislosti s tím že koncákum se zlevnuje a zrychluje.

Před nějakou dobou jsme taky přešli plně na automat a začalo se nám ozejvat plno lidí co měli pravidelně třeba dva tejdny po splatnosti a strašně se divili že je upomínáme a prudíme je. Např. dneska byla v databázi tahle zpráva kterou můžou klioši zanechat "udělejte si pořádek ve smlouvé už jsem vám vysvětloval že platim až po 16 tém každého měsíce tak pořád neblbněte dík" a splatnost má ve smlouvě jasně psanou k 31týmu každýho měsíce. A takovejch lidí je kvantum. Šílený . . .

Platební morálka lidí je čímdál horší.Jak řešíte dlužníky co nehodlají zaplatit?Přes právníka nebo vymahačské firmy?Právník se nám moc neosvědčil a ted uvažujeme pohledávky prodat, ale nemáme stím žádnou zkušenost.

U nás máme i takové ptáčky co když neplatí a odpojíte je tak si dají net od jiného poskytovatele a smlouvu s námi neřeší.....

Ja to resim jednoduse. Knyz nezaplati tak je odpojim. Pokud smlouvu neukonci tak cekam do zacatku prosince kde jim odesilam dopis s tim ze pokud neuhradi dluh do konce roku bude jim smlouva pro poruseni ukoncena a castka bude vymahana. Vetsinou je ten dopis bez reakce takze 31.12 ty neplatici definitivne ukoncim a na zacatku roku si pripravim podklady a posilam to k uznani dluhu na CTU. Tam jim to bude trvat cca rok nez z nich neco vypadne. Rozhodnuti pak donesu pravnikovi kterej za me udela zadost k soudu o narizeni exekuce, to uz je rychlejsi. Cca pul roku, no a soud to pak rovnou predava do rukou exekutora. Za jak dlouho to exekutor vymuze este nevim. Na to je moc kratka doba :-)

Ze ty lidi prejdou k nekomu jinemu je mi fakt jedno, neplatice a idealne i stahovace je lepsi na siti nemit.

Robotvor, take male pohladavky v sume par sto korun alebo 1-2 tisicky ti ziadna firma zaoberajuca sa vymahanim pohladavok neodkupi. Nie je to pre nich zaujímavá hodnota.

Čo sa cien Inetu týka tak je to jedna z mála komodít, ktorá ročne namiesto toho aby rástla (cenove) kvoli inflácií...tak vlastne klesá.

Pritom všetky náklady s tým spojené (okrem konektu) dražejú. DPH šla hore, nafta ani nevravim o 40%? cca, náradie, spotrebný materiál...nájom, eletrika.....Keď sme kupovali minulý rok Loco pod 50€, dnes je to utópia..

Tento rok plánujeme mierne podražieť pri nových programoch nakolko, by som rad poskytoval služby aj nadalej....Ak si niekto myslí, že môže dávať internet pomaly za 6€ mesačne, tak ho to dobehne pri nutnosti prvej vacsej investície do siete.

No mám tu lidi co dluží třeba za celý rok takže je to v řádku tisíců kč 3 - 4k jak kdo......

zajímavý... před 5 lety se kupovaly ovisy na 2.4GHz za litra bez anteny, dneska mám duální sadu na 5GHz o něco málo dražší s antenou... ne všechno šlo nahoru. Náklady do sítě vidim jako postupně klesající protože všechno okolo wifi je stále levnější. Směrový anteny... kolik že stálap řed lety velká parabola od jirouse? byla tak drahá že jsme nikdy nekoupili límcovou verzi... dneska za pár korun seženeš rocket dishe se super ziskem...

Ale chápu že lidé si budou stěžovat vždycky. Jak tak chodim po těch skutečných podnikatelých kteří vědí co dělají a vědí jak si vidělat tak jsem nikdy nepozoroval že by si takhle stěžovaly jako vy tady. Děláte hovno a dostáváte prachy, šup s váma k pásu aby jste věděly co ty prachy stojí. Dělat ISPíka je naprosto snadná věc. Dělejte 8 hodin denně maximum pro svou činnost a budete se mít dobře. Já dneska připojil dva lidi za 3 hodiny a zbytek dne padla... jůůů to je ale práce a mám z nich 7k ročně... hmm ty voe to je namáhavy fakt že jo.

Ale znám taky hodně ISPíků co většina příjmů ze sítě jim jde do kapsy a kupujou si samí pěkný a drahý věcičky, staví barák, kupujou auta a nemají pak na to aby jim síť šlapala v pohodě a pak se diví že je válcuje konkurence.

Jo a pak znám lidi který jenom brečí a hovno dělaji takže na to seru a jdu makat.

📡 Telekomunikace.cz