Žádné sankce GTSka sama na sebe nemá, pokud nedodrží termín zřízení, maximálně je to o domluvě s Tvým obchoďákem, že Ti dá např. měsíc bezplatnej provoz. My s něma realizovali a realizujeme spoustu projektů a je pravda, že je to hlavně o tom vědět, co chceš. Pokud přijdeš a řekneš, že chceš "internet", tak je to špatně. Pokud si ale vše naplánuješ již v začátku, dáš jim veškerý tech. požadavky, zrealizujou tu službu na jedničku. Asi nejdůležitější je vztah zákazník->obchoďák->projektovej manažer. Pokud tenhle funguje, samotná realizace a služba funguje skvěle. Četl jsem, že je to na fóru plno "nespokojených" ze službama a komunikací s GTS, ale dle mě je to o tom, na koho narazíš a jaký máš přání/požadavky.
Já za nás můžu říct, že co se týka kvality sítě, tech.úrovně personálu NOCu a kvality konektivity, jsou u nás na špičce. A jestliže někdo brečí, že mu GTS dala oficiální nabídku na 50Mbit za 50tis, tak je to pouze o tom, že wholesale jedou podle marketprice (tabulkový ceny) a v tomto případě je nutný jednat individuálně s obchodníkem.
Pro nástřel jeden z projektů: 2x 400Mbit na DB Olomouc, předáváných na dvou vlanách, plný BGP, cena pod 20 tis,- na 12 měsíců.