• Wireless
  • Sparklan PCI karta - zkušenosti

Humus!! Problematická karta, tedy alespoň na 2,4G. Na 5G jsem to nezkoušel. Má to stejnej chipset jako CM10.

Tak to netuším, značka mě nic moc neříká. Chipset je stejnej jako CM10 a Sparklan, ovšem cena je vyšší. Na těchhlenc kartách mě docela štve že mají napájení tuším 3,3V (PCI2.2) a tudíž neběhají na starších deskách. Ono kupovat na běžný APčko na koncovým bodu novou desku s brutálně výkonným CPU se mě nechce, obzvl᚝ když mám plnej regál starých dobrých desek za pár šupů. A navíc ty nový desky už moc neoplývají PCI slotama. Samej PCI-X. :? Nemáme to jednoduchý...

o 2 měsíce později

a kterou 5Ghz kartu do starších desek kupuješ? zatím jsem našel jen ten trendñet - uvádějí i v PCI verzi 2.1, ale nemám to odzkoušené, v pondělí by měla přijít tak to testnu. Ale kdyby to nešlo, rád bych našel 5GHz PCi kartu jedoucí na starších deskách a MK.

2,4Ghz kartu již jsem našel

Noo. Teï laboruju s miniPCI CM10 v redukci. Samozřejmě to musí být redukce se stabilizátorem, jinak se to ve staré desce nechytá. K tomu mě dohnal absolutní nedostatek Atheros karet s PCI 2.1 5V napájení. Ty co jsem používal WNC VZA-81 už se neseženou, tak se to snažím řešit takto. Zjistil jsem, že ty redukce, který mám v některých deskách nechodí. Nebo to je možná těma CM10, nevím. Musím koupit nějakou CM9 abych to vyloučil. A kupodivu to nejčastěji nechodí s Intel 440BX chipsetem. Buïto to celý po naběhnutí MK uplně vytuhne nebo to jede, ale když dám na WLAN Atheros SCAN pásma, tak nic nenascanuje a mašina se oběsí. Když SCANuju na XI-626 tak se to nekousne, jen na CM10. VIA Apollo nebo SiS chodí bez problémů. Stejně tak Intel 440LX jede. Na některých deskách taky byly problémy, když Atheros byl v prvním PCI slotu vedle AGP. : Je to prostě duchařina.

Máte nějaké zkušenosti s touto kartou?

http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 20&it=9394

nemá podobné problémy jako CM10??

Presne tuhle kartu pouzivam skoro vsude (mam jich radove 40ks) a

jak ve 2.4, tak v 5Ghz to jede perfektne a nemam nikde problem.

: Kdysi dávno jsme koupili asi 5ks SPARKLAN wifi adaptérů a se všema problémy. 2 nejely hned od začátku dva náhodně tuhly. SPARKLAN u mě nevzbuzuje důvěru.

Takže jsem se rozhodl zbytečně nevyhazovat love za laciný karty a ušetřit si práci hledáním kde je problém. Rači vezmu osvědčenou věc, by to vyjde dráž.

: Kdysi dávno jsme koupili asi 5ks SPARKLAN wifi adaptérů a se všema problémy. 2 nejely hned od začátku dva náhodně tuhly. SPARKLAN u mě nevzbuzuje důvěru.

Takže jsem se rozhodl zbytečně nevyhazovat love za laciný karty a ušetřit si práci hledáním kde je problém. Rači vezmu osvědčenou věc, by to vyjde dráž.

Zajimave.. dle meho nejaka chyba pri instalaci. 6Km spoj v 5Ghz SPARKLAN-SPARKLAN, anteny 23dB a fici jako vino a to mam na obou koncich jeste 2m koaxialni svod. Ve meste radove 1Km pri pouziti 18dB anten to pouzivam uz vice jak rok a zadny problem. Pri pouziti pocitacu jako router (procesor P4-3.2Ghz) odezva na stand. ping 0,3 ms max. propustnost 35Mbit - v reale to pak asi bude mene...

no jo jenže ty používáš nové pcčka.sorry ale na koncový bod strkat PIV 3GHz je až moc. Ty Sparky ani Trendnety nejedou na starších deskách - sice na aspě uvadějí u trendnetu že tozvládá 2.1 ale není to tak. nejede mi to. Mrknul jsem se do návodu a tam uvádějí že to zvládá jen PCI 2.2.

U těch redukcí na 1minipci je stejný problém chce to asi 2.2PCi. Také mi mk zatuhává pokud tam hodím tuto redukci na starší desku - nepomůže nic, ani cm9 ani cm10 ani prohození karet. Jediná RB14ka je provozuschopná. Chtělo by to ale PCI kartu 5GHz pro 2.1 PCI.

📡 Telekomunikace.cz