Zdravím,
mám dotaz.
Mám doma ve velkém starém domě síť (viz. obrázek), ale mám problém s pokrytím WIFI. V patře mám v části domu docela špatný signál, ale mám tam natažen GLAN do PC. Tak bych tam rád posílil WIFI (kvůli NB a tabletu), ovšem nechci dělat další podsíť a DHCP server. Chci, aby mi adresy přiděloval router Netgear.
Mám v merku router Mikrotik RB751G-2HnD, měl dobré hodnocení v testech a myslím, že časem bych měl pro něj použití i jako router, ale to až někdy v daleké budoucnosti, až budu překopávat domácí síť trochu víc. Chtěl bych ho tedy teď použít jen jako switch s WIFI (viz. obrázek).
A teď ten dotaz. Musí se na něm něco nastavovat? Normální router bych v takovémto případě zapojil jednoduše - nepoužít wan, ale jen lan, vypnout DHCP (a myslím, že by to mělo fungovat jako SW, snad). Ale s mikrotikem si nejsem jist, zda by to šlo taky jen takto jednoduše, nebo by se musel nějak složitě nastavovat (nemám s mikrotikem a jeho nastavováním zatím zkušenosti). Pokud by to bylo nějak moc složité, tak bych šel asi raději do obyčejného routeru (ale zase za cenu toho, že jednou, až budu potřebovat router, tak hold nebudu mít ten mikrotik)...
Předem děkuji za nějakou odpověď
PierreT