Mám zkušenosti s funkcí atpc zatím u třech spojů a u každého funguje trochu jinak.
Co jsem si všiml, tak nejlíp (nebo alespoň dle mého pohledu) to má udělané Alcoma. V případě poklesu signálu si hlídá nastavenou hladinu a přidává výkon až do maxima, poté začne teprve padat signál.
Saf Lumina, nemám představu jak přesně funguje, bylo mi řečeno že na základě parametru LDPC a jeho poklesu. V reálu to vypadá tak, že ikdyž když si nastavím hladinu signálu v rozmezí například 53-55db, spoj si vesele padá až na úroveň -67 kdy sice jede poloviční rychlostí, ale výkon nepřidá, protože hodnota LDPC je vzhledem k aktuální modulaci naprosto v pořádku. Testováno na 11Ghz a poté i na 24ce. U 24ky jsem se dostal se signálem na hranici citlivosti QPSK ale spoj vesele pokračoval s výkonem na -8db, ikdyž na tuto modulaci mohl vysílat +5db. Po dotazu na Vanco, zda je vše v pořádku, se mi na spoj připojili, nastavili nejvyšší modulaci a šířku pásma a najednou to jelo. Přitom jsem zkoušel všechny možné kombinace od 20Mhz do 56, a všech možných modulací, ale prostě to nejelo. Zkrátka a dobře nefunguje to dle mých představ, pokud to někomu funguje normálně, dejte prosím vědět.
Summit atpc je kapitola sama pro sebe, možnosti nastavení jsou obrovské, nastavíte si v podstatě jakýkoli parametr co jen chcete. Vzpomenu třeba perfektní funkci vyp/zap atpc, která je sice první a poslední co se tohoto nastavení týče, ale za to si ji můžete zapínat a vypínat jak často chcete.