@hapi:
Ako by si riesil tie body 1-3 ked su lahko riesitelne ? teraz mi ide procak na 75% skoro stale a to tam mam trafick okolo 250 a nie to este 600 co budem mat po 1.8.
Skusal som logovat na mikrotiku a loguje mi len tie IP co su z adresneho rozsahu 10.x.0.1/24 ale ja potrebujem celu siet a to je 10.x.x.0/16 to co je za prvym routerom to uz nevidim v logoch a MK 5.6
Blokovanie portu 25 mi nepomohlo, ani zriadenie vlastneho mail servera kde som umiestnil asi 10 zakaznikov s ich domenami, ale IP boli aj tak blokovane
PS je tazko povedat obecnym uradom aby mali maily u nas.
Dokonca som im vybavil aby im u hostingovych spolocnoastiach povolili porty 2525
ako riesis QT ?
@reset: Mám x.x.x.0/22 verejnych IP, na celu siet pouzivam jednu IP verejnu, dalsie IP maju firmy ktoré maju od nas net.
Ked som rozdelil verejne IP na viacero bodov vysledok bol taky isty. Po case boli skoro všetky IP opat blokovane.
@Hatatitla: Tu je vyjadrenie hostingu
Hosting (02): ta IP je nejaky gateway?
JA (02): ta IP je hlavny server
Hosting (02): mate totiz prekroceny limit viac ako 800 getov za 10 minut
JA (02): a potom odtial ide net uzivatelom
JA (02): no je tam zavesenych cca 1500 zakaznikov a pochybujem ze vsetci pozeraju obecnu stranku
Hosting (02): ja som to z firewallu zmazal, cca o 10 minut to pojde
JA (02): ale mna zaujima hlavne preco to vzniklo V servery co je hlavny router je na danu IP vygenerovanych len 150 spojeni
Hosting (02): tak nemusi byt 1500 ludi prave pripojenych na tu stranku, staci ak tam je par a klikanim na rozne odkazy sa tie gety hromadia, server to vyhodnotil ako utok a preto tu IP blokol
Hosting (02): ja som pisal technikom na navrh nejakeho riesenia, ale zatial som nedostal ziadnu priamu odpoved
Hosting (02): tych 150 spojeni moze vygenerovat viac getov ako len 150(kazdy 1)
Hosting (02): oficialne vyjadrenie je teda take, ze: Z danej IP bolo vygenerovanych viac ako 800 requestov v priebehu 10 minut a server to vyhodnotil ako utok. Bohuzial musime sa takto chranit proti utokom, technikom som dal vediet aky je problem a zvazuje sa navysenie tohoto limitu. No urcite to nebude o vela. Maximalne to vidim na 1000.
Hosting (02): 1 spojenie je jeden clovek ak by ten clovek permanentne stlaval f5 5 minut v kuse vie tych requestov vygenerovat 800 aj sam