Ahoj,
dá se na MT nějak priorizovat ping před ostatním provozem? Prosím návod pro lamu.
Díky
Ahoj,
dá se na MT nějak priorizovat ping před ostatním provozem? Prosím návod pro lamu.
Díky
Ahoj,dá se na MT nějak priorizovat ping před ostatním provozem? Prosím návod pro lamu.
Díky
Ahoj, jasne ze da, staci v IP/FIREWALL/MANGLE pridat znackovani ICMP protokolu a pak v QUEUE TREE pridelit vyssi prioritu, ale POZOR! To queue musi byt v jine skupine nez vseci jini uzivatele!!
Das ist alles!! :-D
Jenže když zpriorizuješ ICMP, tak nikdy podle pingu nezjištíš kvalitu spojení...
přesně tak
přesně tak
To jsem rád, že v tom konečně někdo souhlasí... :-)
Jenže když zpriorizuješ ICMP, tak nikdy podle pingu nezjištíš kvalitu spojení...
Kdyz provider ví, že má dobré spojení, (dobrou konektivitu) tak proč by neudělal klientům radost z toho, že i když budou sosat, tak budou mit ping na seznam 15ms?? Ale samozřejmě souhlasím s tím, že je blbost maskovat tímto nekvalitní služby...!!!
Kdyz provider ví, že má dobré spojení, (dobrou konektivitu) tak proč by neudělal klientům radost z toho, že i když budou sosat, tak budou mit ping na seznam 15ms?? Ale samozřejmě souhlasím s tím, že je blbost maskovat tímto nekvalitní služby...
Pokud má dobré spojení, neboli konektivitu, tak těch 15ms dosáhne uplně stejně...
A nemusí se zabývat manglováním a pak priorizováním v QT...
Ahoj,
díky za radu. Chtěl jsem to jen zkusit co to udělá. Teï máme na seznam ze sítě průměrně 18ms, po aplikaci to kleslo jen nepatrně.
Ale o to nejde, zkoušeli jsem to aplikovat a zjišovali co na to řeknou nějaké hry. Už je to zase pryč, nehodlám ošizovat možnost zjistit si kvalitu spojení.
Prioritizacia niektorych vyhradenych portov (hernych treba) je potrebna, pokial nepredavate garanty, ale davate agregovane/zdielane kapacity klientom. Chcel by som vidiet, ako si zahra couterstrielac v skupine nejakeho bitorrentaka s fungel novym 750GB diskom :-)
Ale icmp prioritizovat, to jedine zo serveru, kde bezi treba smoke ping do siete ku klientom. Aby admin vedel, ci to v sieti beha ok :-)
📡 Telekomunikace.cz