Prepojovani WAN - LAN se snazim po telefonu vyresit, protoze porty jsou na routerech popsany a pokud WAN neblika (ne WLAN! - to BFU povazuje za stejnou vec) a nevede do te dirky zadny kabel, je to jasne ;-)
Kdyz na prijimaci vidim odpojeny Ethernet, tak se je taky snazim navest at pohledaji takovy ten sedy kabel, ktery jde ze strechy.
Pokud ovsem ten clovek ma snahu pomoci pri reseni, pokud je arogant a ze to je moje prace, ne jeho,apod. reknu mu, ze tam prijedu hned jak to bude mozne (*) ale pokud nebude zavada na prijimaci, bude to placeny vyjezd. V zachvatu vzteku na nefunkcni facebook to odkyvne, ja prijedu, zapnu poe do zasuvky a vystavim fakturu
add (*) - lidi maji pocit, ze sedim na prdeli a cekam az mi zavolaji abych tam mohl prijet, ale stejne nepochopim, ze na "asi za 2 hodiny tam prijede technik" zacnou nekteri jecet jak je to mozne, co to je za uroven, oni musi do banky, oni maji na tom postavenou zivnost, nemuzou NIC, kdo jim zaplati usly zisk apod... pokud na "Technik je na vyjezdu jinde, az tam skonci, hned prijede" pokracuje v jeceni, tak nasleduje "S Vama se neda rozmne mluvit, takze podle smlouvy mame na reseni od nahlaseni 24h, pokud se Vam nelibi, ze se snazime vyresit situaci uz behem 2 hodin, aby ste mohl/a zase pracovat, tak je mi lito." a polozim telefon :-D tu cast mam nejradeji, protoze ten clovek tam pak musi jecet, knucet, vztekat se... no a kdyz tam za 2h prijedes, je jak beranek, protoze ma cas vychladnout a uvedomit si, ze se chova jak kkt.
ale asi nejabsurdnejsi za posledni dobu byla ujecena "JA jsem pani Doktorka, JA musim pracovat i na nemocenske, JA lezim v horeckach", ktere nejel net, strasne urgovala, technik tam byl do 20min... nahodil jistice a odjel. Vystavenou fakturu nedokazala pochopit, porad opakovala "JA jsem doktorka" a ze to platit nebude. "Tak neplatte, nicmene podle smlouvy dojde k automatickemu odpojeni vasi pripojky, nashledanou." polozit... - zaplatila.
Takze za me rada: Kdyz s Tebou mluvi slusne, vyjdi vstric, napoprve treba nefakturuj, nebo symbolicky na benzin, ale kdyz jsou to tupci, co si nedaji nic vysvetlit, rekni jim svoje, neomlouvej se za neco, za co nemuzes vice nez jednou (napr. omlouvam se, ale driv to nejde) , vyjasni jim odkud kam saha tvoje odpovednost.
A hlavne, neres jejich aroganci a nedelej si s tim hlavu, kdyz vis, ze ty delas vse OK.