Z techle dvou mi vychazi lepe jednopolarizacni maxlink. O tech spojich nevim. U jirousu se CCQ na 100% ladi tezko. Mozna jsem spatne zameril, nebo to neumim, nevim.
Pro srovnani obrazek . Vlevo maxlink 20MHz vpravo jirous 40MHz. Oba na 2 km nezaruseno. oba dva horizontalni polarizace. Maxlink ma ve fresnelce barak.
Jirous ma vyhodu, ze vymenin ozarovac a mas dual parabolu, kdyz budes potrebovat. Ja bych doporucil maxlink. Zkousel jsem i jirous duplex , ty drazsi jako dualni spoj. Jelo mi to krasne, ale jen 14 dni. Ted mi tu ty anteny lezi. Jednopolarizacni ve 40MHz fungovaly lepe.
na druhem obrazku je spoj maxlink na 1 km a uz dva roky o nem nevim. Chapu ze tohle porovnani neni vypovidajici. Jina trasa , ale maxlink at namontuji kam chci tak jede krasne a naplno, coz o Jirousovy rict nemuzu, tam dostanu CCQ na 100% jen na 300m spoji.
Karta cm9 patri do muzea. pouzij neco co umi N-ko. Nebo dej za antenu Groove (Bullet). Doufam ze necekas, ze ti to da 100Mb.
druhy obrazek na maxlinkach 1 km<--- ia1 -->maxlink a jirous.JPG<--- ia1 --><--- ia0 -->spoj maxlink 1km.JPG<--- ia0 -->