Mě to úplně blbý nepřijde. Zdroj bych nacpal do malého rozvaděče bokem. Otázka je jestli jsem schopen chladit vnitřek rozvaděče tím že na něj přidělám z venku článek a jestli ten článek může být venku. Varianta s ventilátory na studený a teplý vzduch je pro mě nereálná.
Zdravím,
jen pro ilustraci dávám foto kompaktního bloku chlazení, 12V/6A. Ještě menší blok se používá v chladničkách, kde výrobce zaručuje při 20 st. C teplotu do 7 st. C. Pivo (v tomto stavu) samozřejmě nevydává žádné teplo, takže bude hodně záležet na instalovaném zařízení a izolaci. Další rozdíl je, že autochladničku nestavíme na slunko a box se zařízením se tam ocitnout klidně může. Jen pro zajímavost, otočením polarity proudu na článku se obrací chod tepla, takže se z toho lehce stane vytápění. Nic z toho jsem nezkoušel, kromě chlazení piva, ale na tomto principu existují celé profesionální agregáty pro chlazení el. rozvaděců.
p.s. zdroj musí být pochopitelně mimo chlazený prostor, těch pár ampér lze přivést i po CYKY. Vzhledem k tomu, že se řeší pár dnů v roce, nebude cena za energii zase tak závratná, pár zbytečných výjezdů přijde určitě na mnohem víc.
mpcz, 10/07/2015