na začátku chci uvést že nekonfiguruji první routerboard, abychom si rozuměli :-)

koupil jsem nový RB800. ale ani na síti (pomocí winbox) ani na RS232 se do něj nemůžu dostat.

na síti ho nevidím vůbec , na RS232 nemůžu psát v hyperterminálu. nastavení 115200 8-N-1

zachyceno:

RouterBOOT booter 2.30

RouterBoard 800

CPU frequency: 800 MHz

Memory size: 256 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..

loading kernel from nand... OK

setting up elf image... OK

jumping to kernel code

Starting...

Starting services...

cMikroTik 5.7

MikroTik Login:

ale jméno do RB už nemůžu napsat, nic to nepíše. zkoušel jsem se dostat i do bootloaderu ale tam se také nedostanu. Je to jakyby mě klávesnice nepustila v tom okně. odzkoušeno na 2 PC. chová se stejně.

RB pípne jednou, pak dvakrát = věřím že normálně naběhnul. ale na síti nic a RS232 taky nic, sem zoufalý, v neděli jedu na dovču a síť stojí.....

PROSÍM HELP. cokoli Vás napadne.

na začátku v těch dvou sekundách ťafni po nějaké klávese, pokud se nedostaneš do nastavení biosu tak ti nefunguje tx na té sériové lince jen přijímaš, a dál se uvidí, v nejhorčím propojit s pc kabelem a netinstall, návodů na netu najdeš mraky..

je to divné, ale dal jsem na radu

.... pokud se nedostaneš do nastavení biosu tak ti nefunguje tx na té sériové lince jen přijímaš
a přepájel všechny 4 piny na obou konektorech COMu a najednou to funguje, dostanu se do routeru. I když sem kabel předtím používal, dal do krabice a včera vytáhl.

Díky moc za pomoc.

📡 Telekomunikace.cz