Zdravím, s nadšením jsem pořídil RB260GS s tím, že ho budu používat na optické trunky. K mému překvapení jsem ale zjistil, že pokud RB osadím OEM optickým SFP od Alternetiva proti stejnému SFP v TP-LINK SFP case, žádná komunikace se nekonala, i když SFP link vesele svítil.
Inu, objednal jsem originální Mikrotik duplex SM SFP a když po měsíci dorazily, situace byla stejná. Začal jsem to svádět na ten transparentní TP-Link, takže jsem ho nahradil stejným RB260GS, opět s originálním duplex SM SFP od Mikrotiku. Bohužel se žádná změna nekonala - opět žádná komunikace i přes svíticí SFP link.
Takhle by se to opravdu chovat nemělo, oba switche byly v defaultu, jen jeden měl změněnou management IP, přesto jsem přes optiku nepropingal ani na vzdálený switch, ani na nic v něm připojeného. Zajímavé je, že když jsem měl ještě pouze 1 kousek switche proti převodníku TP-Link, nahradil jsem optický SFP převodník za SFP metaliku od Cisca a tam to lítalo jak z praku (SFP link v tu dobu ale nesvítil). Právě proto jsem to začal svádět na chudáčka TP-Linka...
Nestalo se to už někomu? Můžu dělat něco špatně, když jen zastrčím SFP a propojím kabelem (zkoušel jsem 2 různé)? :) Oba RB260GS mají FW 1.9. Předem dík za každou radu, včera už jsem myslel že to rozšlapu