Vzhledem k tomu, že přidávání zákazníků přes ssh / winbox trvá někdy dost dlouho (DHCP, FW maccontrol, mangle, QT...) tak by bylo dobré udělat program, který se pomocí SSH bude připojovat k vybranému routeru a řešit všechno sám. Uživatel si jenom nadefinuje jméno klienta, adresu, linku (resp. rychlost) a zvolí router, za kterým ten klient je. Ten systém potom do toho routeru, za kterým je klient přidá DHCP, maccontrol, popisky; do main routeru pravidla v mangle a QT. Tím pádem zvládne přidat zákazníka i sektretářka. Ten systém by samozřejmě na žádost vypsal všechny zákazníky z daného routeru.
Udělat něco takového není problém, ale stálo by to peníze, které se mi nechce dávat samotnému, proto se obracím na Vás, ostatní uživatele routeros :) Jsou 2 varianty, jak to řešit.
1. Složíme se, můj člověk takový systém udělá a každý ho pak dostane. Todle řešení má zasadní problém v tom, že se to pak stane volně šířitelné a nikdo přeci nechceme, aby se něco takového dostalo do rukou konkurence... Mj. je pochopitelně potřeba nějaký linux s mysql a né každý ho má...
2. Nechám udělat systém a ten bude umístěný na jednom z našich webserverů, každý, kdo na to přispěl bude mít neomezený přístup k tomu systému...
Zajímalo by mě, kolik by jste byli ochotní na něco takového přispět a případně Vaše názory...