hapi Vypl jsem tedy na testovací GW a na RB4011 FEC a zlobí to pořád dál, tj. jakmile např. změním na GW autonegotiation z enable na disable, link se na GW rozpojí a nepomůže vypnuti/zapnutí iface, nepomůže ani reboot GW, pomůže až samotné vytažení oprického kabelu z gibic. Jinými slovy supermicro X710 je nepoužitelná momentálně v mikrotiku? Zkusím časem tu intel x710, jen se bojím, aby to nebyly další zbytečně vyhozené peníze.
Link na RB4011 je v pořádku, tam se to hlásí jako running s písmenem R u iface, druhá strana, tedy GW píše rate unkown a no link. To, co pomůže je jen to, že musím u RB4011 udělat vypnutí/zapnutí iface, pak je na GW karta ve stavu running.
Po různém kolečku změn, jsem přišel na:
Jakmile jsem udělal tohle kolečko, vypl FE na GW, na RB4011, vypl a zapl iface na GW a pak na RB4011, teprve pak se to rozjede a můžu si v nastavení karty měnit co chci a link drží. Problém je ovšem ten, že stranu WAN v GW mám připojenou do switche, kde nemám přístup.
Nicméně není na to spolehnutí, v jednom z xx změn se link rozpojí a musím jít zase na RB4011 a iface vypnout a zapnout. Tohle nemůže do reálného provozu. Ano, jednou nastavím a nesahám na to, ale ten neklid, že se může něco...
Měj jsi prosím podobnou zkušenost u té supermicro karty a nebo jsi hned šel do intelu a tohle jsi nezažil v takovém měřítku?