• Wireless
  • Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...

Vsetko co sa tyka airfiberu do tejto temy.

Ocakava sa vydanie firmwaru v2.0, na ktorom sa vraj pilne pracuje. Ocakava sa pridanie funkcie podobnej ATPC

PS: poprosim administratorov nech mazu prispevky mimo temu a netykajuce sa Airfiberu....dakujem

S poslednim FW sice funguje MGMT, ale stejne je treba to obejit bez in-bandu.

Mame to v testu na 3.1km a tvari se to slusne - beha na tom multicast iptv a dalsi testy mame v planu ... 8)

EDIT: Kdy ten novej FW bude ???

jakej novej? nedavno vyšla v1.5.

No prej dvojka ... 1.5 betu tam mam ...

navrhuji presunout toto vlakno do UBNT sekce, sem evidentne nepatri ... co rikate ?

Vydání FW 2.0 čekám kolem WISPAPALOOZA konference jak bylo před cca 14 dny zmíněno vývojářem má to být do pár týdnů, takže příhodný termín pro toto 24GHz pojítko je nasnadě.

o 10 dní později

Zdravim,

nevedel by niekto kto AF24 realne ma nasadene skusit nieco ako ...

iperf -c 192.168.1.11 -t 60 -d -u -b 200M

Pripadne ine 50, 100, 300,500, 700M ...

Co som testoval ja, tak napr. 200M, na gigovych portoch, flow control off.. a ta stratovost sa so zvysujucim sa trafficom stale zvysuje. Pri 700M to je nieco okolo 10 percent .. cize nepouzitelne. Mate tiez rovnake skusenosti, alebo je len niekde chyba u mna? Switche tam su cisco. Chybovost na eth portoch switcha nie je. ( sh int, sh controllers eth ... )

iperf -c 192.168.1.11 -t 60 -d -u -b 200M

------------------------------------------------------------

Client connecting to 192.168.1.11, UDP port 5001

Sending 1470 byte datagrams

UDP buffer size: 240 KByte (default)

local 192.168.1.12 port 59489 connected with 192.168.1.11 port 5001

Server listening on UDP port 5001

Receiving 1470 byte datagrams

UDP buffer size: 240 KByte (default)

local 192.168.1.12 port 5001 connected with 192.168.1.11 port 60258

Interval Transfer Bandwidth

0.0-60.0 sec 1.42 GBytes 203 Mbits/sec

Sent 1034252 datagrams

0.0-60.0 sec 1.40 GBytes 200 Mbits/sec 0.036 ms 196/1021907 (0.019%)

0.0-60.0 sec 196 datagrams received out-of-order

Server Report:

0.0-60.0 sec 1.42 GBytes 203 Mbits/sec 0.046 ms 360/1034251 (0.035%)

0.0-60.0 sec 331 datagrams received out-of-order

Nejaka rada?

Me by spis zajímalo kolik pres to kdo tlacite největší trafik?

Tak pri pohlade na tieto vysledky by som vacsi traffic cez to tlacit ani nechcel ..

David, skus ten iperf nech viem na com som :) no tak sup sup...

ahoj,

aky FW pouzivas? a skusil si to aj s flow control? samozrejmostou je out of band management.

fw 1.5 obe strany, vyhradne out of band mgmt na oboch stranach. Kable cat5e outdoor, ftp. Tienene konektory. flow control on a vysledky obdobne. Pri HD to chybuje este viac a pri nizsich tokoch ..

in-band-mgmt, 100MBit FD UDP + 100Mbit FD UDP + data zákazníků... žádný PL. Tedy celkem 200Mbit sem a 200Mbit tam v UDP + zákaznícký data. Btest ukazuje 0 PL, smokeping také. Zákazníckých dat bylo v době testu asi 50Mbit mišmaše, bylo to pozdě v noci. firmware v1.5

David, skus ten iperf nech viem na com som :) no tak sup sup...

Tak to bohužel nezkusím, někde jsem tu na foru dával testy 900m spoje co jsme dělali s nevrhappy skoro před rokem a nějaká ztrátovost se nevyskytla. Mě víc jak testy zajímá kolik tam komu teče ve špičkách. U mě je to tak 80Mbs u nejzatíženějšího spoje. Navíc dělat teď nějaké testy když je FW 2.0 na spadnutí je u mě ztráta času.

David: tie testy som pozeral, ale nikde nebol test UDP. Vsade ste mali bud tcp, alebo udp ale len screeny z webmgmt spoja co je nulova informacna hodnota. Mna zaujima pri UDP, pri stanovenej velkosti toku, a velkosti paketu => PL a jitter ..

Tu co vidim tak na tom shitovom spoji tecie 95Mbps v spicke a to len preto lebo na druhej strane je router pripojeny na 100vkovom porte l3 switcha ..

Meranie samozrejme nejde cez router a je robene v samostatnej vlane. Cize prave toto nie je problem. Pre zakaznikov to ale problem prestavuje.

To s tym fw2.0 je blba vyhovorka, ale samozrejme je to na tebe.

Ale já skutečně nehodlám ztrácet čas blbostma, notabene skládat na to PCčka, tlačit jedno z nich zase někam na střechu. Pokud máš na to čas Ty, tak prosím dej si dva silné PC na openBSD nebo Linuxu, odpoj si zákoše a testuj napřímo do aleluja : . Bude to mít pro mě větší vypovídající hodnotu než nějaké Cisco/Vlan hrátky.

vyskusal by som este 1.1.2 fw, pripadne vymenit poe adaptery za nove. tusim tam bol prave s nimi nejaky problem traffic related.

hmm tak počkat. Ty zkoušíš test 100mbit UDP přes fast ethernet? neni to divný? to přece musí chybovat vždy.

david: noo neviem o com tocis .. testy sa daju urobit aj s beziacim trafficom a nikoho odpajat nemusis. Ak tam nemas na to stroje tak no problem, ja to odkial mozem vediet ... ale to je aspon rozumny dovod narozdiel od kecov o fw 2.0. A dost OT

Hapi: zle si si to precital, je tam full gigo testovacia trasa. Zakosi ktori idu cez router idu ale cez nat router ktory je uplinkom a downlinkom do l3 switcha na 100vkovych portoch ..

Test server na oboch stranach trasy ako aj radiove spoje su na 1GE ..

david: noo neviem o com tocis .. testy sa daju urobit aj s beziacim trafficom a nikoho odpajat nemusis. Ak tam nemas na to stroje tak no problem, ja to odkial mozem vediet ... ale to je aspon rozumny dovod narozdiel od kecov o fw 2.0. A dost OT

Hapi: zle si si to precital, je tam full gigo testovacia trasa. Zakosi ktori idu cez router idu ale cez nat router ktory je uplinkom a downlinkom do l3 switcha na 100vkovych portoch ..

Test server na oboch stranach trasy ako aj radiove spoje su na 1GE ..

FW 2.0 není výmluva, čekám že tam krom jiného dají i 256 QAM, takže aktuální rychlosti by byli o 20-30% vyšší a mělo by třebas pro někoho (u mých rychlostí je to jedno) cenu to znovu změřit jak se to s 256 QAM chová. Pokud nejsi sto to vyčlenit na testovací trasu jak jsem popsal (PCtoPC), tak si to s tím packetlossem užívej dál : .

teče mi přes to 300/100 uživatelských dat v 19ti vlanách, fw 1.1.2, PL jsem nezaznamenal, běží přes to i smokeping, jen to ukazuje vzdálenost 308m, podle mapy.cz to je 768m

📡 Telekomunikace.cz