No už je to hodně dávno... Byl k mání skript, který na woknech dokázal bez vědomí čitatele odeslat doručenku. Ale jestli by to fungovalo i ve WIN 7,8 Vistach a dalších systémech to netuším.
Jako placená služba jsem to také viděl na internetu někde
Zdravím,
nevím, jestli si rozumíme. Doručenku odesílá server při doručení do schránky adresáta na adresu odesílatele a adresát na to nemá žádný vliv.
Pak ještě máme tzv. potvrzení o přečtení, které např. v OUTLOOKU musí odeslat čitatel emailu sám, pokud nemá nastaveno "automaticky".
Obě tyto žádosti zaimplementuje OUTLOOK do hlavičky odesíláné zprávy, pokud to má v nastavení odesílatel zafajfknuto.
mpcz, 13.10.2013
no tak o dorucenkach ze serveru si muzes nechat zdat (nastesti/bohuzel - jak se komu hodi). Implementacni detaily bys mel najit v tom RFC, co jsem zminoval (ale studovat toje ztrata casu).
IMHO ale maloktery server dorucenky ma implementovane/povolene. Je to totiz ponekud kontroverzni. Dovedu si je predstavit v nejakem intranetovem reseni v ramci zamestnancu jene firmy, kde muze byt zadouci aby sef vedel, ze si jeho maily prijemce ani neprecetl. V pripade internetoveho mail serveru by me dost rozkladilo, kdybych se dozvedel, ze posila nekomu teply bonz, zda jsem zpravu obdrzel, vyzvedl si ji z boxu apod.
Proste se budes muset smirit, ze faktury (papirove i emailove) se zahadne ztraci. At je za tim jen vymluva uzivatele nebo nejaky problem na strane SMTP serveru. Posilame faktury mailem uz dlouhou dobu a vzdycky se najde nekdo komu nedorazi (ackoliv nas mailserver zaloguje, ze zpravu predal cilovemu SMTP serveru). Problemy byvaji se Seznamem, Centrem i dalsimi. Co se deje se vetsinou nepodari dohledat (nam se zprava nevrati a spravce mail serveru uz nenajde v logu (asi kaslou na zakonnou 6mesicni lhutu)). Nekdy to sezere spam filtr (Seznam ma pry nejakou genialni ficuru, ze stiskem tlacitka Spam se dany odesilatel zaradi na cernou listinu a prijemci uz od daneho odesilatele vse chodi jen do spamu. Uzasne). Pri novem odeslani faktury je vetsinou vse v poradku.
Takze krome emailovych faktur musis jeste samozrejme rozesilat informace o tom, ze faktura neni zaplacena...