CITUJI:

"Předem mého emailu bych Vás chtěl poprosit o chvíli času na přečtení beze shonu a klidnou mysl a trošku lidskosti.

Píši Vám ohledně vašeho vysílače pro roznos wifi v naší obci, který máte umístěn přímo na budově MŠ přímo naproti našemu domu.

S politováním Vás musím seznámit se situací, kdy se po letech umístění vysílače, u naší rodiny projevují zdravotní problémy (bolest hlavy, nespavost, apod.), primárním problémem je, že můj otec je silný kardiak v invalidním důchodu. Dle rozličných studiích, které již vyhrávají soudy po celé Evropě i v Bruselu je zřejmé, že vysílače wifi - jakéhokoli charakteru - mají škodlivý vliv na lidský organizmus, chcete-li přímo na tzv. biopole každého jednotlivého jedince. Ne náhodou např. ve francouzských MŠ,ZŠ,SŠ zakazují wifi vůbec bez náhrady. Kdy souvislost mezi tzv. nemocí dětí ADHD a wifi je více než příčinná. Důkazů je hodně, pouze naše - promiňte mi ten výraz - "banánová republika" je v těchto ohledech zaostalá a právně děravá.

Právě z důvodu, kdy je mezi obeznámenou veřejností známo, že vysílače poskytovatelů jako jste Vy pane, jsou "přebuzeny" na kmitočty blízké 5G, které jsou zakázané a ČTU toto kontroluje jen na konkrétní podněty, je zřejmé, že poskytovatelé díky "děravé legislativě" překračují nastavené limity a hlavně porušují stavební zákon v dalších ohledech.

Tímto je pane umístění vašeho vysílače v minimální vzdálenosti od obydlené zástavby 100m, což jistě víte, ale v obci nedodržujete.

Po letech trpění a zjišťování příčin zdravotního stavu celé naši rodiny, přednostně otce je nyní více než zřejmé, že souvislost s vašim zařízením zde je.

O to hůře, že se nebojíte mít tento vysílač přímo na budově mateřské školy. O problémech dětí ADHD Vám píši výše.

Z tohoto důvodu Vás pane žádám o nápravu. A to v tom rozsahu, že svůj vysílač umístíte v min. vzdálenosti 100m lépe dále od našeho domu v prvé řadě. A začnete se zajímat o částky, které Vám hrozí, pokud by jste chtěl jít do soudního sporu, znaleckých posudků a dalších souvisejích důkazních řešení. Dle informací nastíněných výše, nemůžete nikdy vyhrát. Věřím, že si dokážete představit astronomickou částku, která by na vás připadla např. i v odškodnění všech rodin dědí MŠ, kam dochází děti nejenom z naší obce a okolí, ale i z jiných vesnic, kde také máte své vysílače.

Budu velmi rád, pokud pane pochopíte správnost mého jednání s ohledem na primárně zdravotní stav všech zúčastněných, i nevědomě.

Ještě raději budu, pokud svůj vysílač v tichosti přemístítě min. 100m od našeho domu. Byl bych ale sobec, kdybych se nezastal i těch dětí, které ještě neví, že budou mít zdravotní problémy, díky Vám. Takže lépe i od MŠ.

Úplně nejraději budu, pokud se vše uděje rychle, bez zbytečné publicity, která by Vašemu podnikaní rozhodně neprospěla.

Prosím Vás o zamyšlení se nad tímto stavem a zhodnocení, že peníze opravdu nejsou všechno.

Prosím o nápravu, dle požadavku v co nejkratším čase.

Pevně věřím, že se nad tím lidsky zamyslíte, protože pokud by jste mne, pane chtěl "jen tak odpálkovat", nebo vůbec na tuto výzvu nereagovat, přijal bych tuto informaci od Vás velmi negativně. Jedná se mi o zdraví moje, mé rodiny a lidí zúčastněných kolem. Jsem připravený všechny nastíněné kroky realizovat a dát si s tím práci, pokud mou výzvu nevyslyšíte.

Judikatura v EU je již daná, tedy nemusíme řešit první precedens....

Děkuji Vám za přečtení, za Váš čas a za realizaci změny.

S přáním dobrého dne

PODPIS"

Na sajtu je RB433AH, 3x CM9, všesměr v 5GHz, všesměr v 2,4GHz a 24dB Andrew na přijmu v 5GHz. Kabely 2m všechny. Setkal se někdo z Vás s takovým bývalým klientem? Máte tak nějaké rozumné řešení....?

nesetkal.

ale jestli mas platnou smlouvu o umisteni na te skolce, nebo kdesi . Tak bych to ani neresil. Pokud to neni nekdo znamej kdo ti to na jeho popud vypovi.

A jemu bych odepsal, at si posle higienu, ctu a vsechny organy co uzna za vhodne, k prosetreni dane situace. A na zaklade jejich vyjadreni budes jednak, nikoli na pocitech dane osoby. OD toho tu mame urady, ktere dozoruji a rozhoduji. Nashledanou.

Jelikoz podnikas, urcite jako verejna sit z danym povolenim.

Ja bych mu dal Orgonit, at si to rozhodi kolem baraku. Jak v jinem vlakne bylo napsano, spolehlive eliminuje jakekoliv zareni.

Jinak jsem se zasmal, viz biopole, prebuzeny na kmitocty blizke 5G (asi pretizeni), a umite si predstavit tu astronomickou castku?

Panovi bych doporucil, aby si svuj dum v tichosti premistil min 100m od vysilace.

Jistě nájemní smlouva s místním obecním úřadem existuje, registraci na ČTU máme...

Neres, ja bych ani neodpovidal, maximalne tak jak rikal hocimin1, "ja mam vse ok, jestli chces, posli kontrolu", ale ocekaval bych pak dalsi slohovy utvar jak jsi strasny clovek a budes proklet do sedmeho kolena. Vzhledem ke stylu jakym to napsal bych mu radeji rekl jaky je to debil a vyhruzky zkousi na nekoho, koho to zajima, takze ja osobne bych nereagoval vubec. Tohle jsou lidi, kteri neuveri ani kdyby si jim dal dukaz, ze jim za to muze vesele hrajici magnetron v rozbite mikrovlnce co sami maji baraku.

Orgonisti, vesmirni lide, satanisti-zednari (ti jsou obzvlaste vtipni) ...

Ale kdyz to tak vezmes, rezonancni frekvence vody (mozek je z nejakych 80% vody) je kolem 2,4GHz, takze vlastne jsi moc moc moc zly clovek kdyz tam mas vsesmer v 2,4GHz :-D Na vykonu nezalezi, proste to tam mas a hotovo !!

A ta jeho mikrovlnka taky.

Nereagovat, az by to prislo doporucene ci s dodejkou, tak pak moooozna ... : silenci

AAApropos, pokud vim, tak nase "skvele" pravo precedens neuznava a nepouziva ...

BTW: Posli kontakt, muzeme mu hromadne napsat "komentar" ... : : :

Tak si pohladaj aký vysielací výkon majú povolené BTSKy mobilných operátorov. 3G, LTE. To im pošli aj s odporúčaním pri zateplovaní domu osadiť 2-3cm hrubé olovené pláty medzi stenu a izoláciu. :

ale to je jina frekvence, to neskodi ;-)

Se chvilku postav pred sketor na BTSce a uvidis ... Jak to neni znat ... : :

Základňová stanica:

e.i.r.p. 61 dBm/5 MHz si preratajte kolko je to "W"

2600Mhz tusim LTE nie?

Copak už nám neplatí legislativa o neionizujícím záření, která ukládá povinnost před uvedením v\sílače do provozu (nebo po každé úpravě/opravě) výpočtem ověřit, zda okolí nebude vystaveno nadlimitním hodnotám záření a o výslekdu mít založený protokol pro případnéou kontrolu z hygieny? Výpočet je možno nahradit/upřesnit několika metodami měření po zprovoznění. Tak šáhmi do šanonu a kopii mu pošli, ať si v číslech bádá... :-)

Ale jinak, neblbněte, nejde si nechat na sebe poštvat hygienu, čtu, ... uvědomte si, že každý z nich měří a pracuje na zcela jiných hodnotách přípustné zátěže a zatímco jedni budou spokojeni, druzí vás už můžou dusit. Takže platí, pustit si k tělu jen hygienu, má totiž aktuálně nejvyšší limity zátěže dle teorie, že člověk snese věechno (přesněji limity jsou hrané na ruku mobilním operátorům). Ostatní (např z pohledu rušení ostatní eletroniky) maji limity intenzity pole v domácnosti desetkrát a víc nižší...

Aneb jak vtipně jsem někde četl - současné hygienické limity vám dovolí umístit GSM buňku si do ložnice, ale nedovolí to legislativa o ochraně zařízení před cizím elmag rušením...

Takže pánovi doporučit, ať se obrátí na hygienu, pokud popíše své sugestivní potíže dostatečně věrohodně, zajistí mu měření zdarma i s příslušným dobrozdáním, že ho dřív zabije ten karton cigár denně.

Se chvilku postav pred sketor na BTSce a uvidis ... Jak to neni znat ... : :

No hej , kopial tam budeš stát dostatočne dlho , riskuješ že ta technici od operátora utlčú olovenou trubkou a pošlú najkratšou cestou zo strechy dole.

Docela by mě zajímalo jak to dopadne? Pak napiš jestli se ještě ozval a poštval na tebe nějaké orgány...

Ved moze poslat orgán aký chce...aj vlastnú obličku.

Všeobecné povolenie na prevádzku 2,4 a 5 Ghz určuje vysielacie limity. Hygiene ukaz VP a nech sa idu stazovat na telekom urad alebo do Bruselu.

Ved moze poslat orgán aký chce...aj vlastnú obličku.

Všeobecné povolenie na prevádzku 2,4 a 5 Ghz určuje vysielacie limity. Hygiene ukazem VP a nech sa idu stazovat na telekom urad alebo do Bruselu.

Tohle je samozřejmě blbost na Ntou. Musíš dodržet všechy legislativou dané požadavky. Ne jen jeden, který se ti nejvíc hodí. Například limity pro 5 GHz indoor pásmo jako primární limit byl brán tak, aby neovlivňoval sataleitní radarové snímkování Země v pásmu 5 GHz. :-)

Na daném případě bych zatím okomentoval jen jednu "drobnost" - pokud je mi známo provozovatelem je obec Velký Týnec, byť poskytovatelů je v obci patrně více. Takže ať si s tím poradí starosta/obecní zastupitelstvo. Myslím že pokud jste na povolených kmitočtech/výkonech a máte doklady jak k HW tak licenci tedy bych se případného sporu tolik neobával (někde se řešilo i to zda skládat karty a destičky je přípustné a pokud ano pak za jakých okolností se toto smí). Nemyslím si že by pro obec měl být problém si zařídit měření hygienou když tu síť sama provozuje.

Na daném případě bych zatím okomentoval jen jednu "drobnost" - pokud je mi známo provozovatelem je obec Velký Týnec, byť poskytovatelů je v obci patrně více. Takže ať si s tím poradí starosta/obecní zastupitelstvo. Myslím že pokud jste na povolených kmitočtech/výkonech a máte doklady jak k HW tak licenci tedy bych se případného sporu tolik neobával (někde se řešilo i to zda skládat karty a destičky je přípustné a pokud ano pak za jakých okolností se toto smí). Nemyslím si že by pro obec měl být problém si zařídit měření hygienou když tu síť sama provozuje.

Tato záležitost nemá nic společného s obcí V. Týnec. Je to jiná obec a jiný majitel sítě, máš špatné informace. Školka a na její střeše antény, to je skoro v každé druhé dědině...

Ok, pak je to asi opravdu jen na Tobě jak se k tomu postavíš - zda to necháš plavat či si s dotyčným promluvíš případně se domluvíte na měřeních a kdo je bude v případě jakého výsledku hradit.

Jinak se omlouvám vycházel jsem z těchto veřejně dostupných informací:

http://www.internetprovsechny.cz/wifi/p ... ?view=info

Z tohoto důvodu Vás pane žádám o nápravu. A to v tom rozsahu, že svůj vysílač umístíte v min. vzdálenosti 100m lépe dále od našeho domu v prvé řadě. A začnete se zajímat o částky, které Vám hrozí, pokud by jste chtěl jít do soudního sporu, znaleckých posudků a dalších souvisejích důkazních řešení. Dle informací nastíněných výše, nemůžete nikdy vyhrát. Věřím, že si dokážete představit astronomickou částku, která by na vás připadla např. i v odškodnění všech rodin dědí MŠ, kam dochází děti nejenom z naší obce a okolí, ale i z jiných vesnic, kde také máte své vysílače.

Pevně věřím, že se nad tím lidsky zamyslíte, protože pokud by jste mne, pane chtěl "jen tak odpálkovat", nebo vůbec na tuto výzvu nereagovat, přijal bych tuto informaci od Vás velmi negativně. Jedná se mi o zdraví moje, mé rodiny a lidí zúčastněných kolem. Jsem připravený všechny nastíněné kroky realizovat a dát si s tím práci, pokud mou výzvu nevyslyšíte.

Judikatura v EU je již daná, tedy nemusíme řešit první precedens...

Právní vědomí dotyčného je na bodu mrazu, můžeš být v klidu.

Jako občan bys měl ale druhému - v tomto případě zjevně postiženému - spoluobčanovi pomoci a co nejdřív ho dopravit na psychiatrické oddělení, nejlépe uzavřené

ten hulí ále dóbrej matroš : na takový srát a ještě z větší vejšky než holubi na václaváku na sochy. Kdo chce, pomluví tě ať děláš věci dobře bo špatně. Ještě ho křena naťukni, že možná prochází jeden tvůj páteřní spoj nějakou "páteří v té školce"...zaleží kde děcka zrovna jsou :

Buď neřešit nebo osobně. A rázně bych mu vysvětlil, že si od nějakého čaroděje nenechám srát na hlavu.

Neřešit. Čím víc se člověk s takovým idiotem baví, tím víc tento idiot vytváří problémů.

Max odpoved mam vse dle legislativy a norem a VO a jeste doporucit at radeji doma nepouzivaj mobily protoze ten jim do hlavy pere i par W : nebo at maj mobil minimalne 100m od baraku ... sakra jak s nim pak budou volat ? :

:) to se mi líbí, osobně bych mu milým ale stejným tónem, písemnou formou s doručenkou odpoveděl, že mám všechny náležitosti týkající se provozu v pořádku, a že pokud si to nemyslí, má možnost kontaktovat hygienu, a dodal bych k tomu, že by měl přestat se svým jednáním, neboť má znaky vydírání a že pokud by s tím nepřestal, tak půjdeš na policii, kde oznámíš, že tě tento pán vydírá svými nesmyslnými požadavky. Jak tu někdo předeslal, před tím by bylo dobré udělat pár výpočtů a ty výpočty mu v nějaké pěkné formě k tomu dopisu přibalit :)

A máme tu další díl našeho příběhu o mladém panu inženýrovi, který si nechal nejspíše vypláchnout mozek nějakým "léčitelem".....

na naši odpověď:

Vysílač ve Vaší obci provozuje naše firma přesně podle dvou všeobecných oprávnění http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2 ... 010-12.pdf a http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2 ... 012-07.pdf . Oprávnění je naší povinností znát, aby mohla být registrace na Českém telekomunikačním úřadu. Těchto oprávnění se striktně držíme. Namátkové kontroly této instituce by každé takové nedovolené překročení limitů odhalily. Pak bychom byli na situaci upozorněni, což se nestalo.

Proto Vás vyzývám k předložení norem, či předpisů ze kterých jste čerpal Vy při psaní Vašeho dopisu.

Pokud tyto dokumenty nepředložíte, budu celou věc považovat za útok na naši firmu snahou poškodit naše dobré jméno a znevýhodnit nás tak před konkurencí. Předám pak celou naši korespondenci svému právníkovi s podezřením na pomluvu podle paragrafu 206, zákona č.140/1961 Sb.

přišlo dnes mailem toto CITUJI:

předně jste nezohlednil, že se jednalo o soukromý mail s žádostí o lidskost směrem od Vás. A také skutečnost a informaci o zdavotním stavu především mého otce, o kterém jsem Vám psal.

Domníval jsem se, že máte povědomí o škodlivosti wifi (mikrovln jako takových) na lidksý organismus.

EHS - nemoc - elektromagnetická hypersenzitivita - příznaky: bolest hlavy, únava, stres, poruchy spánku, kožní projevy, brnění končetin, bolest svalů a kloubů, hučení v uších, výpadky paměti, nepravidelnosti v srdečním rytmu, narušení psychycké pohody...

Dnes se i na školách vyučuje malé děti, že s mobilem nemají spát a wifi na noc vypínat. Pokud toto přehlížíte, je ev. že před zájmy zdraví je zde zisk.

Vemte, prosím fakt, že náš dům je bezprostředně přímo naproti. Pokud by to viselo na kostele, třeba by se nám spalo lépe.

Jedná se o věcy ze stavebního zákona, nikoli měření ČTÚ.

Jen jsem Vás žádal o přesunutí Vašeho vysílače.

"Jedná se o věcy" , boha mojho češťyno bran se :)

at drzi pysk nebo at si stezuje na kompetentnich mistech, nazdar : zas dalsi tlučbuha co si precetl neco na netu a hned se citi prozareny a prouzeny wifinama a vsim moznym...pfff póvl

ale ja bych mu z legrace nacenil vsechny ukony presunu, tedy hlavne ocenil svuj cas a cas nutny k presmerovani vsech klientu.

Ten prozareny smudla zminuje kostel...on asi nema paru jak je "snadny" se na kostel vubec dostat, co by za to nekteri dali :)

já bych se s nim zase tak do hloubky nebavil protože začne kolečko dohadování. Jenom bych mu sdělil že je z naší strany vše v pořádku.

Přátelsky mu odpovědět, ať se obrátí na místní hygienickou stanci a podrobně popíše své problémy, ta mu zařídí měžení, když bude dost sugestivní. Třeba má v okolí zdoj elmag záření o kterém a ni neví a omylem za něj považuje moji anténu....

Detail, že kdybych mu chtěl dát před okno 1 kW vysílač, tak abych nepřekročil hygienické limity pro obyvatelstvo, tak by měl být dál jak cca 20 metrů od jeho okna. Ale z pohledu limitů pro rušneí ostatní elektroniky by měl být daleko cca 150 metrů, mu už snad říkat nemusím. :-)

o 2 roky později

Dokazes na par radcich nadhodit vypocet jaka intenzita pole (mW/m2) bude v dane vzdalenosti od anteny?

Pripadne jeste vztak k mernemu absorbovanemu výkonu (W/kg).

K.

Copak už nám neplatí legislativa o neionizujícím záření, která ukládá povinnost před uvedením v\sílače do provozu (nebo po každé úpravě/opravě) výpočtem ověřit, zda okolí nebude vystaveno nadlimitním hodnotám záření a o výslekdu mít založený protokol pro případnéou kontrolu z hygieny? Výpočet je možno nahradit/upřesnit několika metodami měření po zprovoznění. Tak šáhmi do šanonu a kopii mu pošli, ať si v číslech bádá... :-)

Ale jinak, neblbněte, nejde si nechat na sebe poštvat hygienu, čtu, ... uvědomte si, že každý z nich měří a pracuje na zcela jiných hodnotách přípustné zátěže a zatímco jedni budou spokojeni, druzí vás už můžou dusit. Takže platí, pustit si k tělu jen hygienu, má totiž aktuálně nejvyšší limity zátěže dle teorie, že člověk snese věechno (přesněji limity jsou hrané na ruku mobilním operátorům). Ostatní (např z pohledu rušení ostatní eletroniky) maji limity intenzity pole v domácnosti desetkrát a víc nižší...

Aneb jak vtipně jsem někde četl - současné hygienické limity vám dovolí umístit GSM buňku si do ložnice, ale nedovolí to legislativa o ochraně zařízení před cizím elmag rušením...

Takže pánovi doporučit, ať se obrátí na hygienu, pokud popíše své sugestivní potíže dostatečně věrohodně, zajistí mu měření zdarma i s příslušným dobrozdáním, že ho dřív zabije ten karton cigár denně.

o 19 dní později

S temato lidma je potreba se nebavit. Maj svate syndrom a jakekoliv argument je maximalne vytoci. Netusim jak to je s hygienou, asi bych si anonymne zavolal nebo se stavil osobne na hygiene a proste se jich zeptal jak by postupovali v tomto pripade podud by prisla stiznost, tj. zda by to merili nebo zda by si vyzadali vypocet od vas. Vetsinou na te hygiene sedi celkem normalni lidi, ktery se postavej neofiko za tebe, coz ti sice nereknou, ale je to tak. Ver tomu ze by se z dotycneho malem posrali smychy a ze by ho nejradej vyhodili zavrenejma dverma. Podle mne by to mela resit komunalni hygiena pridadne hygiena prace, ale pokud nejde o pracoviste a pracovniky tak to resi komunalka. Asi nej by bylo se obratit primo na sydlo v krajskem meste, kde podobnejch srand s operatorama v ramci kolaudace bts resi nejvic a vedej co a jak.

Podle mne budes prijemne prekvapen. Max. nekomu z nich zaplatis 1000 za ten vypocet. Pripadne se rovnou zeptej kdo ta mereni nebo vypocty dela na szu a domluv se s nim co by za to chtel pokud se pod ten vypocet nepodepise, jakoze je to vase prace. Nejsou nejak luxusne placení. Aspon zistite jak se v budoucnu k podobnejm exotum postavit.

PS: Rekneme si na rovinu, ze by ten magor cumel, pokud by mu rovnou odpovedeli, ze tato zalezitost jiz byla resena a ze byl proveden propocet pracovnikem szu, proste ze ma smolu.

📡 Telekomunikace.cz