Včera jsem si užil. Na jednom site je 2x 1S10, napájené přes jejich origo PoE Phihong zdroje (a několik metrů Tough cable+stíněné zemněné konektory a APC gigabitové bleskojistky). Klidné přívětivé počasí, žádné hromyblesky, ani náznak deštíčku, slunečno. Přívodní 1S10 se na site kousla. Vypnout zapnout nepomohlo. Prohodil jsem mezi jednotkami zdroje. Najelo to, tak jsem odjel. Asi za hodinu se to kouslo zase. Tak jsem vyměnil zdroj od přívodní 1S10, která se kousla, za zdroj PoweDsine -používá je třeba Siklu- potom už fungovala normálně. Naopak druhá, původně funkční 1S10 chcípla. Totálně. Jen okolo PoE/Eth konektoru vidět jak tam cosi červeně svítí, ale to je celé co to dělá, nefunguje ani samostatný Eth na jednotce. Reset taky nic. Oba origo zdroje se s zbylou funkční jednotkou 1s10 na site chovají divně * 3x poblilkává connect/on, dokud se neodpojí a nepřipojí Eth při zapnuté jednotce, pak se "chytnou" ale stejně to nejede. No prostě haluz. Měl jsem z pr..kliku, že chcípla zrovna ta "správná" 1S10, protože tu jsem zrovna mohl nahradit trasou jinudy. Mám teorii že nakopnutý zdroj nejprve oddělal jednotku, která zase oddělala i druhý zdroj, jinak to nemá logiku. Jednotka je anyplikovaná :-) Máte někdo podobnou zkušnenost?
Neco podobneho se mi stalo, ale po otevreni jednotky jsem zjistil, ze je v ni voda, jak se tam dostala netusim, snad v prvni verzi byl reset v gumovem tlacitku a ta guma se rozpadla. Poslal jsem zpet, pujcili mi servisni jednotku, jednotku opravili + upgradovali na novejsi verzi, uvnitr se stinenim, jine reset tlacitko, vse v ramci zaruky zdarma a do tydne. Spoj nebyl anyplikovan, ale koupen na splatky tenkrat poskytovane primo Orcave. stalo se tak zhruba v 26 mesici pouzivani, zaruka platila celou dobu financniho pronajmu(splatek).