Super vánoční dárek od ČTÚ. Tradičně spousta absolutně zbytečných nic neříkajících nekonkrétních slintů, jejichž interpretrace bude na libovůli daného úředníka. Ale ostatně jak jinak, v EU to snad jinak ani nejde.
Me to z urciteho pohledu neprijde jako nesmysle , konecne se zacnou uvadet rychlosti ktery jsou lidem nabizeny a nebude se jim trvdit ze jim nekdo nabizi garant kdyz ej to sklasika agregovana linka .... konecne mi prestanou chodit lidi a tvrdit ze jim konkurence nabizi za skoro stejny penize garant :!: coz je nesmysl jak hrom : kdyz maj navrch jen napriorizovany meraky .....
Nezmění se nic, jen nás budou mít zase za co buzerovat. Proč nenechají trh, tedy konkrétně zákazníky ať si sami zvolí ? Mohl jsem třeba udělat jednoduchou levnou službu jen s http protokolem, teď už je to "diskriminace". Proč nemůžu trhu nabídnout omeznou službu s menšími náklady ? Proč mi státní úřad camrá do toho, co prodávám ? Pokud někdo zákazníky klame, věřme jim, že to poznají a sami se rozhodnou jestli jim to vadí nebo ne.
Od toho pokud někdo šidí uživitele (zákazníka) či uvádí nesprávné údaje, máme pokud se nepletu ČOI.
Jednoduché příklady: dnes blokuju provoz na 25 portu z privátních adres, pokud bych to nedělal, nebudeme řešit nic jiného než odstraňovaní našich rozsahů ze SPAM databází. Podle tohoto dokumentu už bych to dělat neměl. Priorizujeme IPTV provoz (multicast VLAN) - je to podle tohohle dokumentu v pořádku nebo ne ? Co priorizace VOIP, nebo třeba IP podle TOS ?
Prostě ten dokument je podle mého slint, který někdo stvořil za jedno odpoledne, aniž u toho moc používal hlavu, vykázal z toho půl roku činnosti. Je nekonkrétní, obecný, umožňující různé výklady. Jen zbraň v rukou úředníků a práce pro právníky.