Zdravím!
V 1. budově mám(za oknem) instalovaný router TP-Link Archer C7. (2,4GHz interní anténa + 3x 5 GHz externí antény)
V protější dílně, vzdálené cca 20m (dvojité cihlové zdivo + spousta nářadí a železných skříní)chci šířit net také bezdrátově. Uvnitř dílny je další místnost, čili +1 další cihlová zeď.
I při nastavení maximálního výkonu na C7, není úrověň signálu dostatečná. Připojen bude pouze jeden jediný laptop. Spojení navážu, ale často vypadává.
Zkoušel jsem i 2 jiné usb wifi adaptéry, ovšem s mizerným výsledkem. 1) 2,4GHz TP-LINK TL-WN722N - obdobné výsedky jako integrovaná anténa v laptopu.
2)Ovislink AirLive X.USB-3 Toto jsem však dopředu neověřil ==>zbytečná koupě, NEpodporuje WIN 8:-(
A dotaz na tech. podporu OvisLinku je dodnes bez odpovědi. A protože laptop také nedisponuje 5GHz modulem, tak pětigéčko jsem nemohl ozkoušet.
Prvně jsme zvažoval použití repeateru, ale z toho co jsem si o těchto zařízeních načetl, jsem od této možnosti nakonec upustil.
Ve skladu jsme našel jednu funglovku AirGrid M5, tak se chci zeptat jestli to není trochu "zvěrstvo" dávat na 20m spoj tuto anténu ? Představa je taková, žez ní bych pak prostřednictvím vhodně umístěného routeru šířil signál 2,4GHz signál dále po dílně). Nebráním se však i jiným návrhům a variantám...
Díky za Váš čas!