Jedině UBNT uniFi to je v poho, stejné ssid a více ap to nic moc nikam nevede, wokna pak neví o co go keď to chytí třeba dvě AP, ani jsem se o to nikdy moc nepokoušel, protože to podle mne z podstaty nemůže fungovat pokud nejsou ap hodně daleko od sebe a vidí se
Nemůžu souhlasit. V jedné škole mám 9 ks RB411AR a RB411AH+AR5413. Každý "vidí" tak 3-4 další. Kanály nastavené tak aby ty, co na sebe vidí nejvíc, byly co nejdál od sebe. Všude stejné SSID, WPA2-Enterprise proti freeradius/OpenLDAP.
Jede to přes 2 roky, na nejvytíženějších AP připojeno každý den 30-40 lidí. Zásadní problémy nejsou. Kvůli jednou telefonu s Androidem se dělalo druhé SSID, kde je WPA1, protože s WPA2 prostě nešel (možná by řešila novější verze MK). Už se na to dlouho nesahalo, všude v5.24.
Testoval jsem to tak, že jsem s 2 různými notebooky (wifi intel, atheros) procházel celou budovu dokola, a přitom běželo stahování velkého souboru přes HTTP. Prošel jsem přes všechna AP (koukal jsem při tom na registrace na MK), a TCP spojení nespadlo. To považuju za docela dobrý výsledek.
Samozřejmě to není ideální, protože handover závisí čistě na klientovi, někteří klienti se nechovají úplně dobře, a hlavně spojení na "špatné" AP drží pořád, i když je blíž nějaké lepší. Tohle konkrétně UniFi řeší? Každé AP teda poslouchá i na ostatních kanálech - jiných, něž na kterých vysílá? Jinak si to neumím představit. Taky jsme ho tam chtěli dát, ale zrovna to začínalo a dodací lhůty byly v řádu měsíců...