Kup si RB450, 750, 2011.
Mít na 20 lidí PC je pěkná zhovadilost. a ještě tam mít SSD disk.
To co si vypsal ti tu nikdo nepopíše.
Jak jsem psal nahoře kup si hotovej Router, na aukru tě ta 750 bude stát méně než licence na PC.
Až ho budeš mít tak si zkus nastavit IP adresy, pak zkus nastavit DHCP, poté zkus Maškarádu, směrování portů, pak si vyzkoušej nějaký jednoduchý drop mezi subnetama, Dále bych zkusil omezování
V tvém případě 20 lidí by možná stačilo siple Queue , pokud budeš požadovat více tak doporučuji Queue Tree.
Vše toto si vyzkoušej, pokud by ti něco nešlo tak to přeskoč a pak se k tomu vrať. A až to všechno projedeš a bude tam něco s čím si nevíš rady. Tak napiš určitě ti někdo rád pomůže.
(Napiš to ale takto : mám toto a tohle, tohle jsem nastavil takhle , adresy jsou takhle a nejde tohle ......)
Pokud by jsi trval na tom PC tak nainstaluješ mikrotik ze stránek, ono ti to vygeneruje nějakej kod ten si opíšeš a pc vypneš. Zajdeš na i4wifi.cz tam si koupíš licenci zaplatíš oni ti pošlou nějakej kod, ty se pak přihlásíš na jejich web zadáš tam ten kod a ten kod co ti vygeneroval mikrotik a udělá se ti pravá licence. Tu nahraješ do pc. A jedeš.
Pokud si necháš to pc zaplý 24 hodin tak už to musíš přeinstalovat a ono ti to hodí zase jinej kod pokud se nepletu.