řeknu to takhle ...
nechci domlouvat žádný další pozemky, umístění zařízení určeného pro mě na sousedově střeše a podobně ... nebudu to lámat extra přes koleno.
Pokud budu něco realizovat, tak jedině na svém pozemku a chatě. Chci se vyhnout různým změnám názoru - že už to nepotřebuje a že si chce dát jinou krytinu na střechu a že chce přes týden vypínat hlavní jistič atd...
stejně tak nebudu domlouvat žádný strom na kopci a dávat tam solárka nebo odrazku.
Prostě to chci pro vlastní potřebu a v případě dostatečné konektivity nabidnu připojední formou hotspotu na mikrotiku s voucherem aby se poplatily náklady... prostě žádná smlouva, tady máš kód na týden a zase mi jdi z trávníku :)
našel jsem jedno místo, kam bych moh (možná) umístit AP a kdybych dal dostatečný stožár (5m) nad střechu, tak by tam možná dopadla i celkem solidní konektivita.
jelikož nemám se stožáry moc dobrou zkušenost, zeptám se vás....
jak by měl být minimální průměr a ukotvení stožáru, kdybych se chtěl dostat 5 nebo 7 metrů nad chatu.
osazení stožáru by bylo například následující:
nějaká parabolka, např. nanobridge 25 s radomem a k tomu sektorka s bulletem 2HP.
Moc si nedovedu představit, co by s tím na takové dýlce udělal poryv větru.