Podle mého názoru bude do domácnosti 100M stačit ještě hodně dlouho.
To ano, souvislý tok z domácnosti takový asi jen tak nebude. Snad :)
Ale už nyní nabízíme 100Mbit tarif na optice. A když ho nabízíš tak ho klient musí i naměřit. A 120Mbit tarif na EdgeCoru 3528 prostě neuděláš :(
Ten uplink je důležitější, aby se zbytečně neagregovalo už na switchi. To zaprvé. A za druhé vlastnosti switche konstruovaného jako access jsou pro mě přednější, než nějaké gigo. Stejně tak konzistence konfigurace (učit se X různých druhů je vopruz) a také vlastně snadnost konfigurace. Ano je to opruz ale co se dá dělat. EdgeCore nic cenově přijatelného Gigového nemá....
Ono až budete někdy lítat po sídlišti a hledat debila se smyčkou, tak mi dáte za pravdu :-) Stejně tak hledat někoho, kdo si zapne ve windows sdílení sítě. A má nedejbože IPv6 ... Nebo i taková hloupost, jako DHCP server puštěný z bytu ven. Můžu pokračovat (M)STP ochranami, IGMP snoopingem, ACL, atd, atp ... A to všechno vlastně v HW.
Možná jde leccos na CRS udělat. Ale rozhodně ne tak jednoduše a spolehlivě ...
Klienty máme oddělené přes VLAN na EdgeCoru i na CRS. Takže zapnout sdílení a DHCP z bytu ven si klidně může, ostatní klienty to neovlivní. Ten Loopback detection doufám dodělají...
Těmi dvěma SFP myslíš SFP+? ... tak to už cenově naprosto jinde. TO mě mrzí nejvíce že ten druhý port je pouze SFP+. Kdyby byli oba SFP only bylo by to super zařízko