Panejo, kdy já už jsem tady o tom psal, že klientský SXT má na chain0 horizontál a sektorový SXT má na chain0 vertikál...
A jak jsi na to prisel?
Ma to nekde MikroTik na Wiki nebo je to dohad (praxe)?
Je mi jasne, ze tem jednotkam, pokud budou proti sobe a zaple oba chainy je to pak jedno, ale i tak se me to nezda.
Jednoduše, normálně stavíme mktik AP na RB711/RB912 s ubnt sektorem a chain0 dávám na H aby na to šly SXT připojit jen na chainem0 tam, kde je vyšší rušení a 2x2MIMO nefunguje.
No a ve stejné lokalitě jsem potřeboval postavit dokrývač pro pár lidí, kde se hrálo na cenu a proto sem šly jen SXT5-sar2 pouze na chain0. První podezření jsem měl už při oživení bodu, kdy jsem skenoval a hledal použitelný kanál, signál ze sousedního bodu kde máme RB912+ubnt90 jsem měl na chain0 slabší než na chain1. A pak, při přepojení prvního klienta se nedalo na AP připojit, dokud se na klientském SXT nezapnul chain1 místo chain0. Dokonce to nechtělo rozumně chodit ani když se na obou zapnuly oba chainy. Přitom rušení na tomto bodě není zas tak významné, takže řekl bych že i v případě obou použitých chainů tomu to překřížení polarizací nesvědčí a sar2 je prostě zmetek.