jcltm
Nemusime sa zhodnut, snazim sa len poukazat na zjavne chyby v uvahach. (Ale uz to budem musiet nechat, tlacia ma pracovne povinnosti). Tak len strucne a pripadne detaily si uz dohladaj v Googli.
S Adidasom to nema vobec nic spolocne, pri Adidase ide o existenciu ochrannej znamky a porusovanie s tym suvisiacich prav (a ochrany sa domaha drzitel prav). Cat5E nie je ochranna znamka. Ziadne podobne zatahy, ktore sa konali na Abibas, Adihash a podobne, sa nedaju na CCA/CCS v Cat5E aplikovat ani nahodou.
Zodpovednost v retazci "predajca / dovozca do EU / vyrobca" je konkretne stanovena pravnymi predpismi, zhruba som ju nacrtol v predoslom prispevku. Velkoobchod/maloobchod s komponentami pre pocitacove siete som zavrel pred viac ako 10 rokmi, uz to davno nemam v cerstvej pamati. Ale este si zhruba pamatam, ze ak sme na dalsi predaj kupovali tovar od dodavatelov z EU, tak sme niesli minimalne/ziadne riziko, vsetka zodpovednost za vyrobok bola na dovozcovi do EU. Ak sme my doviezli tovar do EU, bolo podstatne aby mal vyrobok od vyrobcu CE, pri niektorych tovaroch tiez Declaration of Conformity (Vyhlasenie o zhode). Ak by to tovar nemal, pred uvedenim na trh musim dat overit odborne sposobilej (autorizovanej/notifikovanej) osobe zhodu s prislusnymi predpismi a vydat Vyhlasenie o zhode, cim sa ja prihlasujem k zodpovednosti za vyrobok na trhu v EU.
Z listingu v eshope nejde overit vela veci, a aj keby islo, aj tak mozes dostat nieco ine nez je v listingu (napr. novsi model s "vylepsenou recepturou"). Preto existuje v celej EU pravo na vratenie tovaru po nakupe z eshopu. Ak vies hned po prijati vyrobku zistit ze je to smejd, tak to vrat a uz to viac nekupuj. V tom pripade ani nemusis riesit ci skutocne objektivne ide alebo nejde o vadu vyrobku, ani absolvovat reklamacne konanie. Ak vies dat k vyrobku pri vrateni profesionalne stanovisko o tom preco je to smejd, a upozornit predajcu aby si na ten vyrobok daval pozor alebo ho uplne stiahol z ponuky, seriozny predajca to moze zobrat do uvahy, lebo marze su male a vracanie tovaru alebo reklamacie su ovela drahsie nez marza z predaja. Predajca je spravidla iba posuvac krabic, a pripadne uz ani to. Dnes bezne preda tovar cez eshop predajca, ktory ten tovar nikdy do ruky ani nedostane, pretoze len zada pokyn inemu predajcovi, kam to ma poslat koncovemu zakaznikovi v mene eshopu.
A na zaver: V ramci mojej firmy pri nakupoch tovaru postupujeme tak, ze sa snazime vybrat kvalitny vyrobok za rozumnu cenu a potom kupovat ten isty. Na patch kable pouzivame prevazne jednu znacku uz snad 15 rokov. Ak musim kupit nieco nove a neoverene, pristupujem k tomu opatrne, niekedy sa problemy objavia az casom alebo v hranicnych situaciach.