Zdravím,
ten držák je pěkný, ale zastavil bych se u pevnosti komína. Už několikrát se mi stalo, že jsem se opřel o ten betonový věnec nahoře a zůstal mi v rukách. Při podrobnějším zkoumání jsem zjistil, že celé 2 horní řady cihel lze odejmout ve dvou prstech. Příčina je jednoduchá: bílé cihly jsou z jakéhosi materiálu, který se mnohdy podobá teflonu, je to velmi kluzké a malta špatně drží. Není to rozhodně náhodný jev, vřele doporučuji předem prohlédnout komín důkladně a zabrat za věnec směrem vzhůru. Protože pokud má komín nést takovou zátěž v létě, zimě a při topení, musí držet velmi dobře. Také doporučuji když už vrtat, což se nemá, tak jen na chemickou kotvu, hmoždinky bílou cihlu roztrhnou téměř vždy. Ten šponovací systém na foto nahoře mi přijde docela subtilní, řekl bych, že tah nevyvine dostatečně velký. Používám šponování na nerez pásky BANDIMEX, řekl bych, že když zaberu, tak jakýkoliv komín pohodlně rozpůlím. Bandimex páska má tu výhodu, že je z kvaliní nerezi a vždy je "na míru". (K vidění snad na každé akci EONU). Dnes jsem zrovna tuto věc řešil.
mpcz, 07.06.2014