Ja ted taky davam vsude 12V Meanwel a nemam problem. Naopak driv jsem daval 24V verzi, a ta poustela do RBcek 28V a ty desky zacaly odchazet.
Prave proto ma ten zdroj trimr pro moznost nastaveni vystupu, a lze to ztlumit.
Ovsem ja jsem se tedy nesetkal s tim, ze by 28V nejak vadilo, jak UBNT tak RB to nesou v pohode, zvladaji rozsah PoE 12-30 V.
Zdravím,
moc bych s tím přepětím nelaškoval, PWM měniče - chipy osazené na RB mají od výrobce maximálku napětí 23V, hranice zničení od výrobce chipu 25V. Těžko říci, jak velkou rezervu si výrobce nechává, ale když zvážím impulzní poměry ve spínaných zdrojích, trošku bych se těch přesahů bál. Řekl bych, že Sergej dost riskuje a hodně věří čínskému výrobci, když udává tak velký rozsah vstupního napájecího napětí. V době, kdy jsou chipy běžné pro napětí 40V za stejnou cenu, asi bych se nad tím vážně zamyslel.
Pokud tedy někdo používá zdroj se jmenovitým napětím 24V s funkcí UPS, třeba Meanwell, má na výstupu skoro 28V a pak se není co divit, že se PWM chip v RB poškodí. v praxi to ale není příliš časté, já jsem zatím zažil pouze dva případy (malinká síť).
mpcz, 17.06.2014