• ROS migrace VM z vmware na Proxmox - problem s licenci

Ahoj,

postupne prevadim virtualni servery ze stareho vmare serveru (tusim, ze 2.0.2 nebo tak nejak) na Proxmox 3.2 (se vsemi aktualizacemi). Cekal jsem, ze pokud prostym zpusobem prekopiruju *.vmdk s nainstalovanym ROS s koupenou licenci v6 na Proxmox, tak pokud to dostanu do stavu, ze ROS nastartuje, nebude problem ani s licenci, protoze z *.vmdk souborem jsem vubec nic jineho nez kopirovani nedelal. A tusim, ze licence ROS je vazana na UUID disku?

Nicmene, prestehovany virtualni server na Proxmoxu normalne nastartuju, licence je ale v haji. Neni mi jasne, podle ceho ROS pozna, ze se nastartoval v jinem virtualizacnim prostredi... Menit "smbios1: uuid=..." v konfiguraku VM na Proxmoxu podle "uuid.bios = ..." ze souboru *.vmx jsem zkousel. Pri bootu se dokonce i ukaze nastavene UUID, ale licence porad neni.

Setkal jste se s tim nekdo?

Pep.

Licencia je viazaná na číslo HDD.

RouterOS licensing scheme is based on SoftwareID number that is bound to storage media (HDD, NAND).

The License is bound to the HDD it is installed on, but you have the ability to move the HDD to another computer system. You cannot move the License to another HDD, neither can you format or overwrite the HDD with the RouterOS license.

A toto je pre teba:

Can I move the license to another HDD ?

If your current HDD drive is destroyed, or can no longer be used, it is possible to transfer the license to another HDD. You will have to request a replacement key (see below) which will cost 10$

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual#Overview

ahoj.

diky. Toto jsem nastudoval, nicmene se ted pokousim obejit toto pravidlo, ktere si Mikrotik nastavil. Vrtam se uvnitr *.vmdk a *.qcow2 virtualnich HDD, pomoci "fdisk"u zkousim menit "Disk Identifier", coz se mi sice dari, ale stejne to na licenci nema vliv. Tj. idyz u *.qcow2 virt. HDD zmenim "Disk Identifier", tak se po nastartovani ROS nezmeni Software ID.

Pokud je licence vazana na "Disk Identifier", tak bych minimalne cekal, ze se pri jeho zmene aspon zmeni i "software ID" v ROS :|

Otazka teda je, na jaky udaj nebo skupinu udaju presne je skutecne vazana licence a jak ten udaj ve virtualnim HDD zmenit tak, aby bylo software ID stejne, jak u puvodniho virtualniho serveru. Mozna, ze je Software ID u verzi pro x86 systemu generovano jinak/sloziteji nez u beznych routerboardovych verzi ROS?

Mozna, ze je Software ID u verzi pro x86 systemu generovano jinak/sloziteji nez u beznych routerboardovych verzi ROS?

To je dosť možné. Minimálne rozdiel HDD/NAND.

📡 Telekomunikace.cz