• vypovedi > prechod na LTE

tak jak uz nekomu prchaj ovecky protoze na to jejich obcasne solichani na netu jim staci akcni nabidka operatora kdy mu daj modem za 1kc a usmoleny 4GB za 2 roky za radoby akcni cenu ?

mě spíš udivilo že tam dávají 4Mbit ve dne a 8Mbit v noci ale už nevím kdo to je.

Jojo máme tu už dva experty co se nechali zlákat "výhodným a nejrychlejším" LTE.

Akorát jeden má přenosy dat +- 300 GB/měsíc a druhý byl doposud na optice 50/50 Mbps

Nu kdo chce kam, pomožme mu tam :

Jojo máme tu už dva experty co se nechali zlákat "výhodným a nejrychlejším" LTE.

Akorát jeden má přenosy dat +- 300 GB/měsíc a druhý byl doposud na optice 50/50 Mbps

Jsem zvědavej za jak dlouho budou zpátky :)

hapi - to je VDF se svym tarifem do wifi LTE modemu...v noci jim to chrape tak jim to pustime vic, ale FUP zustava... kdyz je clovek v dosahu tak to svisti obstojne. V mem okoli zatim neni pokryti, verim v to ze lidi na chate apod co tam truni o weekendu mozna prchnou, ale tech bude skutecne malo. Uvidime po novym roce... Jsem velmi zvedaf bude li nejak blokovan chtene ci nechtene treba VoIP.

Vodafone:

Pokud využíváte jakýkoliv jiný z naší nabídky datových tarifů, dojde při vyčerpání objemu dat ke snížení rychlosti datového přenosu na 20 kb/s. Datové služby můžete využívat stále, ale rychlost připojení nebude vhodná pro zobrazení náročnějších stránek nebo videí.

uz neni pravda :)

"Také nemáte rádi ten okamžik, kdy přešvihnete FUP a zpomalí se vám rychlost dat? Zákazníci Vodafonu se 13. září dočkají změny, operátor totiž změní způsob, jakým se budou data chovat po jejich přečerpání. Už žádné zpomalení na 20 kb/s, nýbrž další příděl plné rychlosti. Ale pozor, připlatíte si... Automaticky a pro všechny bude platit: dalších 50 nebo 250 MB za 49 Kč"

tadle sracka se da vypnout nastesti ale uz todle je zajimavy krok jak nasrat lidi a kratkodobe si zlepsit prijmy...

uz neni pravda :)

"Také nemáte rádi ten okamžik, kdy přešvihnete FUP a zpomalí se vám rychlost dat? Zákazníci Vodafonu se 13. září dočkají změny, operátor totiž změní způsob, jakým se budou data chovat po jejich přečerpání. Už žádné zpomalení na 20 kb/s, nýbrž další příděl plné rychlosti. Ale pozor, připlatíte si... Automaticky a pro všechny bude platit: dalších 50 nebo 250 MB za 49 Kč"

tadle sracka se da vypnout nastesti ale uz todle je zajimavy krok jak nasrat lidi a kratkodobe si zlepsit prijmy...

To se bude divit ten borec citovaný výše až mu přijde faktura: :

Pocitam spravne, ze by podle metody kazdy balicek Po 250 MB FUP stal 49 Kc, ten expert bude mit na fakture ´plus 5292 Kc?

27 x 4 x 49, ne to je blbost, nad zakladni FUP 3GB ma 297 GB, to emi nechce pocitat po 250MB balickach je to na exekuci.

Chybí ti tam jedna nula :-) Když by splnil danou kvótu 300GB měsíčně, tak je na + cca 58000,-Kč za balíčky

Tak to je dobrý

Včera mi posílal kamarád screen LTE v Brně s pingem přes 370ms..

A u nás se nebojím, že LTE vůbec bude dostupný, když u nás ještě ani nebylo 3G

Teda tady u nás Vodafone spustil LTE, ale 3G už nějak přeskočil. Takže pro telefon je možný akorát tak EDGE a tím to končí.

Například v Sokolově běhá i 3G velice dobře. Na telefonu se zobrazí jako H+ a není problém vytočit něco přes 17Mb/s down a 2Mb/s up.

Striker - nova doba, prave tam kde je jen 2G se bude nejdriv (aspon v rezii TM a VDF) montit 4G. Aby widlakovy dohnaly mesta aspon v necem :

ja odrostl a ziju na EDGE cely mobilni zivot...

neměly prvně pokrejvat vesnice?

ó ano, na LTE800 jsou dana pravidla celkem jasne...venkov první, krome Prahy,Brna a tusim i Ostravy. Ale LTE1800 je volne k nasazeni kamkoliv kdykoliv,to same LTE900, to se ale nasazuje skutecne jen mimo mesta, v tech je casto 3G.

Nj tak teď šup vesničani, kupovat mobily s LTE! Jinak si neškrtnete..

Nevím.. Ale podle mého to nehrozí.. Jsou to 2 roky co jsem si povídal s nějakým chytrákem na Jesenici o tom, jak nás do 2 let všechny LTE killne jako v Polsku a kde nic tu nic.. Minulý týden jsem trávil mimocivilizačně na Valašsku, kde se to sem tam LTE mihlo a řeknu jedno. NIC MOC.. Za každym bukem šla modulační metoda na 16QAM nebo QPSK, stabilita otřes a propustnost.. max 6 Mbit na přímou viditelnost BTS přes údolí na cca 3km a to to nechci nikterak hanit, protože jse se na tohle zaměřil. Další věcí je, že telefonů s LTE je zatím docela málo mezi lidma na vesnicich..

Zavěr: V momentě, kdy pokrytí LTE bude zajímavé, tak naše spotřeba dat vzroste takovým způsobem, že to stejně nebude stíhat. Jakmile se mi na displji objeví Edge, tak se ani nepokouším, protože vím, že to telefon protokolově spolehlivě zabije. Jěště před rokem mi na mobilu stačilo 600MB dat, letos sotva vycházím s 1,5GB, za rok to bude 3GB a za dva 6GB, a předpokládám, že veřejnost je za mnou tak 2 roky v závěsu :

ano telefonů je málo ale lidi zsajímá primárně internet v PC, tedy kupí blbou usb klíčeknu s LTE za 1Kč a je vymalováno

kdyz je primo videt na sektor tak to frciii, jak 3G tak LTE - u nej mam zkusenost ze mobil se lapl na 12km daleky sektor a jelo to okolo 10/5Mbit., tedy dobrý... ale z hlediska sily - pruraznosti je na tom LTE bidne...nevim kolik W do anten sypou ale bude to o hodne mene nez do 900Mhz.

📡 Telekomunikace.cz