Chtěl bych mít na centrálním shaperu mít v provozu DHCP podle MAC síovek. Toto tak nyní mám a funguje to, ale celá sí je jakoby v jednom subnetu bridžovaná. Budu to ale předělávat na routovanou a bude tam i další RB532 jako spoj PtP a pokud chci aby se i klientům kteří budou za tímto RB532 přidělovala IP podle MAC tak musím na tom RB532 zprovoznit DHCP relay kterej bude požadavky předávat na ten centrální shaper kde mám DHCP Leases?
No, tak budeš muset použít DHCP Relay... MK to taky podporuje
No to jsem předpokládal a jen se chtěl ujistit/poradit. Čili na tom RB532 bych zadal a posílá requesty na adresu toho shaperu a rozhraní kde DHCP leases běží že?
Vsak to DHCP rozjedes pro kazdy interface zvlast, ale u vsech pridelis stejny adresni rozsah, teda myslim.. a MT by ty adresy mel rozdelovat z toho jednoho subnetu...
jj, přesně tak :-)
No jo, ale když bude v PCčku 4x WRLS CM9 na kterejch budou naladění klienti, tak na které rozhraní mám zapnout to DHCP? Já bych právě potřeboval aby to DHCP fungovalo na všechny 4 WRLS interfacy. Jde to nějak?
Nebo budu muset každému userovi udělat DHCP server v mikrotiku extra?
Já potřebuju aby ten centrální shaper, kterej bude mít 3 wrls sektory na CM9, přiděloval klientům na těch wrls interfacech IP třeba 10.1.1.2/29 a jinému useru například 10.2.1.3. Tzn. každej bude mít jinou def. GW ale stejné DNS. No v centrálním shaperu bude ještě 4-tá CM9 pro PtP spoj na RB532 v 5GHz kde budou zase dvě CM9 pro dva sektory. Zde bych asi musel nějak rozjet DHCP relay, aby dotazy na přidělení IP chodily až na ten centrální shaper. Poradí mi někdo jak toto celé realizovat?