Ahoj,
chtěl bych Vás chytré hlavy poprosit o radu, třeba se s tím již někdo setkal.
Popis:
k připojení k regionálnímu poskytovately používám zařízení NanoStationLoco M5 s vnitřní IP adresou 192.168.4.1 se zapnutým DHCP, který přiděluje rozsak IP adres 192.168.4.101 - 200 s maskou 255.255.255.0, za tímto zařízením je připojen D-link 2641B v bridge modu s vypnutým DHCP servrem a IP adresou 192.168.4.101 na kterém běží Wi-fi (zabezpečení WPA2-PSK). Po tuď je vše OK, všechny zařízení se na wifi bez problému připojí. Nicméně z důvodu velikosti bytu potřebuji dostat signál do zadních místností a dnes jsem pořídil výše zmíněné zařízení od edimaxu. přes různé pokusy o zesílení wifi se nedaří, extender síť najde, zadím heslo, načež mi to nahlásí, že nemohl automaticky dostat IP a odkáže mě to na nastavení statické IP adresy, masky a výchozí brány, ať zkoušim jakoukoliv kombinaci, extender prostě připojení do internetu neprotlačí.
Nemá někdo nějakou zkušenost nebo radu čím by to mohlo být? NAT, chybně nastavený d-link nebo něco jiného ?
PS: edimax jsem vyzkoušel na klasickém modemu zyxel od O a tam bylo vše OK.
doplnění infa:
pokud edimax připojím kabelem k d-linku a využiju funkce zařízení pro vytvoření AP, vše funguje. Také jsem vyzkoušel menit urovně zabezpečení wifi, taktéž i wifi nezabezpečenou, ale stále se nedaři :( a kabel pro mne není vychodisko.