Mam mikrotik CCR1016 kde mam privedenu konektivitu

V porte 1 (hlavny konekt)

V porte 2 vytaca PPPoE (zalozny konekt), zalozny konekt je VDSL 50/5Mbps

Popis pripojenia VDSL:

Linka pre VDSL je privedena do VDSL modemu ZYXEL ktory pracuje v mode BRIDGE do neho je pripojený mikrotik a ten vytaca PPPoE.

Problem:

Ked mikrotik vytoci PPPoE pre VDSL linku ide internet pomaly v spickach dosahuje len do 30Mbps a rychlost pada nizsie.

Kabelaz pre vdsl linku je premerana dodavatelom VDSL a ma dvojnasobnu priepustnost. Potvrdzuje to aj fakt ze ked namiesto mikrotiku pripojim do ZYXEL-u notebook a ten vytoci PPPoE tak ide linka na 47Mbps/5Mbps.

Problem je niekde v mikrotiku lebo ked som ho kupil a nainstaloval (namiesto RB1200 ktora tam bola povodne a spravala sa presne rovnako) tak VDSL linka sla na plno. Zrazu jedneho dna z neznamych pricin sa to spomalilo a neviem zistit preco.

Zmeny ktore boli vykonane od prvotnej instalacie CCR1016 ked to fungovalo bez problemov bolo pridanie dvoch uzivatelov do queues, firewallu a dhcp co by tento problem nemalo sposobit.

Zacinal som s firmware ak dobre pamatam 6.19 momentalne som to upgradeol na 6.21.1

Skusal som to vratit na verziu 6.19 potom na 1.20 a 6.21.1 ale stale to funguje rovnako zle.

Viete mi poradit kde by mohol byt problem?

Dakujem

o 5 dní později

Ahoj,ja mel ten samy problem ale vyresil jsem to tim,ze jsem dal namisto RBcka PC s X86 mikrotikem a od te doby v pohode. Jinak jeste se mrkni ci mas gigove porty a sitovku na pc.. Jsou to takove zacatecnicke blbosti ale vatsinou tam byva problem

Ahoj,ja mel ten samy problem ale vyresil jsem to tim,ze jsem dal namisto RBcka PC s X86 mikrotikem a od te doby v pohode. Jinak jeste se mrkni ci mas gigove porty a sitovku na pc.. Jsou to takove zacatecnicke blbosti ale vatsinou tam byva problem

zdar. Porty su OK,

nevsimol som si ze na pppoe pre VDSL nemam vo firewalle zapnute blokovanie portu 53. Po zapnuti sa rychlost vratila do normalu cize potestujem a uvidim ci problem bol iba v tom alebo este nieco nerobi co ma :-)

o 8 let později

📡 Telekomunikace.cz