V podminkach nasi site mi vychazi, ze na pateri je fajn mit moznost pridelit portu alespon 1MB pameti lepe samozrejme vice.
Takže pro 24port to chce aby měl 24 MB buffer? To jsem snad ani nikde nenašel ...
proc nasobit tu pamet poctem portu? Tezko zatizis vsechny odchozi porty najednou - leda, ze bys mel uplink port 24x rychlost downlinku. Obvykle port dostane nejake nutne minimum pameti vyhrazene a pokud potrebuje, sebere si ze sdilene pameti vic na delsi buffer.
Jinak treba ME3600X-24CX ma 22MB RAM pro 1gbps porty a snad jeste 22MB pro 10Gbps porty. A per port (resp per shaper) lze nastavit kolik pameti se ma max pouzit.
A v nekterych pripadech neni treba mit dvouciferne mnozstvi MB na buffer. Treba 5500-HI-24G od HP s 3MB RAM po zapnuti burst-mode packety take v testovanem scenari neztracel.
taky muzes koupit nejakou neznackovou lacinou shitku, ktera Ti ani nerekne, ze se zahazuji packety a pak budes vklidu, protoze nebudes tusit ze je problem
Kdyby to bylo tak jednoduché, ale mnohdy neplatí, že co stojí víc, je lepší. Co je teda značka? Cisco, Juniper, HP, Brocade? A shitka je D-LINK, TP-LINK, prostě *-LINK ? Protože třeba D-LINK DGS-3627 se mi fakt líbí, ale jen papírově, třeba mi to zase zkritizujete. Už to vidím, že skončím stejně s tou 3570kou, na ebay jsem to našel třeba WS-C3750G-24TS-S1U i za 350 USD, nemůže v tom být nějaký háček? Třeba licence bez OSPF, nepodpora IPv6 atd?
Díky
zkusenosti s noname L3 nemam. Je mozne, ze mezi nimi najdes neco co bude OK. I mezi znackami byl docela problem najit neco co ma dost bufferu a nezabere pul racku a splnuje dalsi podminky.