Nekde se to tu jiz psalo, at se vyjadri sam vyrobce. Dle diskuze u jrc je kratkej limec a tak nema tak dobrou funkci, druha vec co dokazu porovnat je drzak. Predpokladam ze 9ghz ma stejnej jako 5tka, precijen jestli jsi to mel nekdy v ruce a anteny zamerujes tak to dokazes ocenit, asi jako anteny u Alcomy s ladenim srouby. Dostupnost ci nedostupnost nedokazu komentovat, ale v okoli celkem rostou tak nevim kam na to chodi.
Rozdil oproti parabolam jinych vyrobcu spociva v lepsim vyreseni nekolika zasadnich konstrukcnich detailu:
-vhodnejsi prubeh ozareni parabolickeho reflektoru=mensi postranni laloky=lepsi odolnost proti ruseni ze smeru blizkych hlavnimu laloku
-delsi limec=lepsi odolnost proti ruseni nezadoucimi signaly z boku
-mensi rozmer ozarovace=mensi blokovani usti paraboly=mensi prvni postranni laloky
-tenky material radomu=mensi utlum pro signal
-pigtaily jsou soucasti anteny,ladi se pri vyrobe spolu s ozarovacem,vysledkem je CSV,ktere u anten jinych vyrobcu osazenych beznymi pigtaily nelze dosahnout=nizke CSV ma vliv na propustnost a stabilitu spoje
-semirigidni koaxialni kabel,pouzity na pigtailech ma propustnost stineni cca -100dB=pres stineni pigtailu neprojde ruseni a pigtaily nevyzaruji VF signal
-kovovy Alubox zvysuje odolnost elektroniky proti nezadoucim signalum=mensi ruseni
-odkapavaci otvory jsou v limci pobliz radomu i pobliz paraboly=uvnitr se netvori louzicka vody a radom se zevnitr nerosi pri jakekoliv elevaci paraboly
Pohodovy trmen snizuje nervozitu pri montazi :)
Nevyhodou parabol je mensi odolnost proti padum,narazum,kopancum....Jsou rucne vyrabene ,nedokazu vyvinout takovou silu,jako nekolikasettunove hydraulicke lisy velkovyrobcu a musim pouzivat tenci hlinikovy plech=jsou narocnejsi na slusne zachazeni.