Podla mna to je CFkou. Prosim potvrdte mi to ci sa ten problem prejavuje len na strojoch s CFkou. Dal som disk a zatial sa to neprejavilo.
Ja si myslim, ze snad takove detaily, jako na cem je nainstalovyn mikrotik na tento problem vliv nemaji.
Tento problem je skutecny a stava se ne ruznych verzich. To je fakt.
Nedela to vsem. To je taky fakt.
Napriklad jsem nepozoroval tento problem na PCckach s linuxem a embeded zerizenich (povetsinou take linux). Toto by chtelo overit. Napiste sve zkusenosti.
Pripada mi jako blbost, ze by na toto mel vliv DHCP server. On totiz KOREKTNE prideli IP adresu vcetne vsech options. Problem je ze po urcite dobe si DHCP klient toto nastaveni ROZMYSLI. I kdyby napr. druhe prideleni DHCP SERVER zoslil, proc se proboha klient zepta za pet minut znovu, kdyz me lease-time tyden? Cele mi to pripada jako nekompatibilita DHCP serveru a klienta. Mohlo se to napr. stat nejakou aktualizaci windows ( hadam z logru ). Proc to proboha dela na nekolik let starych verzich? Nerikam ze DHCP server je v tom nevinne, ale nevim co by musel udelat za volovinu, aby si klient po peti minutach nebo po peti hodinach zmenil nastaveni DNS. Zkuste kdyztak popsat v jakych situacich vam tento problem nastava a treba prijdeme na nejake reseni.