Neviem či ti pomožem, ale tu máš aspoň približne môj názor ako by som danu situáciu riešil ja resp.ako ju mám aj vyriešenu.
Ja mám tiež rovnaku situáciu nasledovne riešenu.
Mám hlavný Mikrotik RB-750. Do tohto Mikrotiku mám zapojene ďalšie 2 Mikrotiky RB-951.
Prvý Mikrotik RB-951 mam na prvom poschodí a druhý Mikrotik RB-951 na druhom poschodí.
Na tychto 2Mk mam ether1-5 a wifi v bridgy. DHCP Server mám nastavený na hlavnom Mk RB-750.
Vždý mám rovnaku IP Adresu v lokalnej sieti bez ohladu na ktorom RB-951 som práve pripojeny.
Čo sa tyka nastavenia Wi-Fi siete. Na oboch RB-951 som nastavil rovnaky názov bezdrotovej siete, rovnake pristupove heslo na net a rovnaku najvoľnejšiu frekvenciu.
Tymto nastavenim som dostiahol to, že ku ktoremu MK RB-951 som bližšie na ten sa automaticky pripoji. Ale tiež to ak prejdem od jedneho routra k druhemu routru,
notebook, alebo mobil sa automaticky pripoji na druhy router, bez padu pripojenia. A to iste platí aj pri stahovani. Ak niečo stahujem, som pri jednom Mikrotiku a ked prejdem bližšie k druhemu Mikrotiku, zariadenia sa automaticky pripoji na druhy Mikrotik, bez padu sťahovania.