Ale je to tak i v praxi? Potkal jsem osobu z Itálie, která shání právě antény pod 45°, protože dle jeho testů se opravdu zvýší odstup o mnohem více než 3 dB (v systému MIMO). Tak se ptám, zda někdo máte zkušenosti či testy s tímto problémem.
Díky
V praxi je to tak, ze nic neni idealni, ani fazova diference obou polarizacnich rovin, kolmost nosnych konstrukci atp. Proto existuji bachorky typu jedna pani povidala. Realne jsem schopen tvrdit, ze vzajemnym pootocenim osy feedu +/-5° od mechanicke osy, lze pripad od pripadu docilit deltu klidne i 20dB, jako rozdil v potlaceni opacne slozky polarizace, oproti puvodnimu stavu. Ale neni to general rule, anzto do toho keca vice veci. A hlavne to predpoklada provadet uvedenou kompenzaci na obou stranach spoje soucasne a soucasne to merit. Nedokazu si predstavit, ze by to nekdo v prostredi ISP delal a take jsem schopen prohlasit, ze vetsina DualP ci SlantP anten urcena pro WiFi produkty, nema moznost menit nastaveni naklonu osy feedu v antene, coz je podminka zcela zasadni.