Ahoj,
mám v plánu nainstalovat pár venkovních kamer na zeď, na kterou prší/sněží. Nemáte tip na nějakou krabičku třeba 10cmx10cm, kam bych schoval napájecí/síťový konektory? Nějakou hezkou, našel jsem pár, ale vzhledově nic moc. Děkuji za tip.
Ahoj,
mám v plánu nainstalovat pár venkovních kamer na zeď, na kterou prší/sněží. Nemáte tip na nějakou krabičku třeba 10cmx10cm, kam bych schoval napájecí/síťový konektory? Nějakou hezkou, našel jsem pár, ale vzhledově nic moc. Děkuji za tip.
Dávali jsme malé Gewisky, kablíky do drážek nebo průchodek zespoda a vydrží to léta.
Není to ale nic na efekt.
Záleží na jaký kamery to chceš - třeba Hikvision má pod kameru přímo krabičku která se přišroubuje na zeď a na ní pak přímo kamera.
Dávali jsme malé Gewisky, kablíky do drážek nebo průchodek zespoda a vydrží to léta.Není to ale nic na efekt.
Ta krabice vypadá slibně...
Záleží na jaký kamery to chceš - třeba Hikvision má pod kameru přímo krabičku která se přišroubuje na zeď a na ní pak přímo kamera.http://www.cam-it.org/index.php?topic=7030.0
K tý kameře také dodávají základnu na kabely, ale stojí 250,-CZK / kus. tolik se mi nechce dávat...
gewiss, zadny srani s tim :) nejsou to nejake vulgarni krabicky co by urazily. pridelat pruchodky, za 5 minut hotovo.
Gewissky jsou trochu moc měkké a ze slabého plastu. Ale prodávají se přechodovky ve stejných rozměrech s tím, že mají silnější a tvrdší plast. Ne zase tak tvrdý aby praskal. Název je myslím A-BOX. Akorát mají jednu nevýhodu a to, že nemají úplně ploché víčko. Takže když bys chtěl přidělat kameru na víko, tak to sice jde udělat, ale není to úplně rovná plocha.
A-BOX oproti klasické GEWISSce je masivnější a ne o moc dražší.
kolik stoji ta kamera ze Vám je líto dát 250 Kč za krabičku která je na to speciálně vyrobená a zřejmě i stejně tvarovaná jako je základna kamery. My to v práci kupujeme i s tím protože nechceme mít vedle kamery další krabici/opičárnu.
gewiss namontujes a 8 let o ni nevis...to s nejakym hotento special umakem rict nemuzes, treba to krupne po roce dvou, ale hlavne ze je to spešl !!! :
To teď jenom plácáš nebo máš zkušenost, že by byl originál nekvalitní?
tak nejak trend doby je vse sidit a kratit zivotnost, je samozřejmé lakat na nove a "lepsi" nez na stare a overene... proste zazracnym krabickam z ciny moc neverim.
Od vás bych si tak nechal udělat kamery...s Gewisskama :
Jestli je ti líto 250,- za krabičku tak se na to rovnou vykašli a dej si za okno webkameru.
Nevim jestli je to poznat, ale ta krabička co jsem posílal je hliníkový odlitek, je přímo na kameru, má těsnění a průchodky. Máme jich nainstalovaných spoustu a nikdy nebyl sebemenší problém.
Gewissky jsou trochu moc měkké a ze slabého plastu. Ale prodávají se přechodovky ve stejných rozměrech s tím, že mají silnější a tvrdší plast. Ne zase tak tvrdý aby praskal. Název je myslím A-BOX. Akorát mají jednu nevýhodu a to, že nemají úplně ploché víčko. Takže když bys chtěl přidělat kameru na víko, tak to sice jde udělat, ale není to úplně rovná plocha.A-BOX oproti klasické GEWISSce je masivnější a ne o moc dražší.
Zrovna dneska dopoledne jsem koukal na tuhle krabičku v KV elektru, vzhled je dobrá a cena taky..
kolik stoji ta kamera ze Vám je líto dát 250 Kč za krabičku která je na to speciálně vyrobená a zřejmě i stejně tvarovaná jako je základna kamery. My to v práci kupujeme i s tím protože nechceme mít vedle kamery další krabici/opičárnu.
Ta kamerka stojí okolo 2500,-, ale o tu cenu ani tak nejde. Jde mi i o další instalaci. Ta základna je vyrobena jen pro DOME kamery, ale chtěl jsem na pár místech dát i ty klasické protáhlé a k té už nic podobného nedají koupit a chtěl jsem mít všude stejné provedení.
Od vás bych si tak nechal udělat kamery...s Gewisskama :Jestli je ti líto 250,- za krabičku tak se na to rovnou vykašli a dej si za okno webkameru.
Nevim jestli je to poznat, ale ta krabička co jsem posílal je hliníkový odlitek, je přímo na kameru, má těsnění a průchodky. Máme jich nainstalovaných spoustu a nikdy nebyl sebemenší problém.
Není mi líto 250,- kč, ale XX kusu x 250,- Podle mě, když je možné někde ušetřit a neovlivní to funkci, tak proč ne.
Pro klasický protáhlý kamery je to taky: např. http://www.absolon.cz/katalog/cctv_73/i ... 2cd2612f-i
Tak my kupujeme 3 Mpx FULL HD v ceně 6000+ Kč takže dát 250 Kč za kovový přesný odlitek s průchodkama je nutnost. Pokud chceš nutně ušetřit 10% ceny a mít vedle kamery plastovou krabici která taky něco stojí, tak si to klidně udělej. Jestli to děláš nějakému zákazníkovi jako kšeft tak bych tě vykopnul dveřma ven. Pokud teda nutně to nechce mít za co nejmenší peníze tak asi bych od toho kšeftu ustoupil, protože bych se styděl za svou práci. Už jsem viděl hodně zákazníku co to chtělo udělat co nejlevněji a pak za bukem pomloval jak je to levně/hnusně udělané.
Gewissky jsou trochu moc měkké a ze slabého plastu. Ale prodávají se přechodovky ve stejných rozměrech s tím, že mají silnější a tvrdší plast. Ne zase tak tvrdý aby praskal. Název je myslím A-BOX. Akorát mají jednu nevýhodu a to, že nemají úplně ploché víčko. Takže když bys chtěl přidělat kameru na víko, tak to sice jde udělat, ale není to úplně rovná plocha.A-BOX oproti klasické GEWISSce je masivnější a ne o moc dražší.
No a po letech provozu si asi (doufám) můžeme říci, že se osvědčily. Za ty roky, co je montujeme, žádný problém. Ani venku na slunci, ani uvnitř. Dají se i zamknout i na FAB zámeček. Je to sice spíše symbolické, ale je to obrana především proti čumilům. Také pro pojišťovnu a policii, kteří mají v oblibě prvořadý dotaz: "musel překonat zloděj nějakou překážku?". mpcz, 28mar2019
gewiss_zamek.jpg
📡 Telekomunikace.cz