To už se mě moc ptáš ... asi v nějakém metodickém pokynu, nebo evropském slovníku, kdo ví.
už se asi opakuju, ale výklad bude na úřadu a tak nelze čekat vtřícnost. Pásmo co jsem to studoval v aj je primárně myšlené pro pohyblivé instalace (asi na auta nebo co).
Trochu se bojím, že se zbytečně upínáme na čas, který určí dobu a tím trvalost instalace.
Ovšem pokud se zaměříme na pojem TRVALÁ INSTALACE jako celek, co to znamená. Logicky to není o čase, ale o způsob, jakým jsi zařízení instaloval (trvalí instalace, mobilní instalace, žádná instalace -držím to v ruce). Pokud došlo k montáži, jejíž povaha je z principu trvalá, tak i kdybys to tak nechal jen hodinu, porušil jsi ZOEK.
Úředník posoudí tedy TRVALOST INSTALACE jako pojem, ne že by řešil, jak dlouho to tam máš a budeš chtít mít.I to že to MK prodává s tím pěkným stojánkem mě v mém názoru utrvzuje. Protože mít to na tom stojánku je přesně to, co není trvalá instalace. Ovšem pro nás je to jaksi na prd.
Pokud nebudu mít pravdu, tak budu rád. Dobrý právník možná také dokáže divy. Ale optimizmus určitě není na místě.