Zdravím, mám od O2 modem ZTE 823MF a mám jej zapojen v RB951G. Všechno na první pohled funguje v pohodě, ale pokud se začnou výrazněji přednášet data, tak modem po čase přestane odpovídat. Nejde ping ani na adresu modemu (192.168.0.1). LTE interface ovšem pořád vidím, ale ikdyž jej zakážu a povolím, tak to nejede.
Jediný co pomůže je reset napájení USB portu. V současné době na to mám skript co zkouší ping a kdyžtak to resetnej, ale to je dost blbý řešení.
Vyskytuje se to celkem náhodně - někdy stačí přenést 200MB, někdy to jede 6GB a pak to spadne, ovšem vždycky když se přenáší intenzivněji data - pokud je to v klidu nebo se zátěží jen načítání pár webů, tak je to v pohodě.
Modem je zapojen přímo do RB bez prodlužky atd, signál je -90dB, O2 800Mhz, v zátěži udělám cca 45Mb/s. V PC s modemem nejsou problémy.
Napadá někoho čím to může být? Momentálně u toho nejsem fyzicky abych udělal nějaký testy. Nemá třeba ten RB nekvalitní napájení USB? že by se to zahřálo, začalo být nestabilní tak? Zdroj k RB jsem měnil a dělá to to stejný. Jediný co mě napadá, tak použít napájenej USB HUB.
EDIT: pokud omezím rychlost na 35Mb/s, tak to nepadá..tak aspoň něco