U nás doma chodíme domov cez týždeň po večeroch , takže moc sa toho nestihne a cez víkend bežne beží sušička a práčka naraz na keramike sa varí polievka a v trúbe pečie mäso. Do toho keď cvakne mrazák pustí sa vysávač, prípadne zopne čerpadlo od kanalizácie . Toto by mi jedna fáza nedala.
dneska kazdy spotrebic se umi spustit s odlozenym startem. Tak prijdu domu, pustim pracku a az ji rano zase vyndam tak ji naplnim a bud ji pustim nebo tam dam at se pusti trebas za 5 hodin to same umi i mycka. LEdnicka ma do 1kW a nebezi porad
jestli mam vse 1f a 3f je uplne jedno je to jen na uhlu pohledu. Asi takto, kazdy standartni domaci spotrebic bezi stejne na 230V. JEn motor bezi 400V, takove motory mame bohuzel jen ve vetsich zarizenich jako napriklad v cirguli, ci cerpadlech.
A taky je jednoduzzsi si do baraku natahnou 4x10 kabel na kterej jsem dat 63A jistic cili 14kW v kazde fazi, nez napriklad 3x25 . Uz jenom ted cenovy rozdil.
Ono kopat pak trebas 20m uz cenove je rozdil. Ale menic FVE si dam do baraku, takze vzdalenost od hlavniho rozvadece je v radu do 10m
Ale ve finale to ze vsechno 1f v rozvadeci rozhazu do vice fazi je jenom to abych kdyz uz mam doma ty 3f jsem je zatizil tak nejak rovnomerne. Ale nakonec se to stejne nedeje, protoze jako napotvoru na ty sklodesce varim casteji na velke plotne a ta je na 1f, zasufku v koupelne jsem tak nejak nahodou taky hodil 1f a jak tak i nahdou tu pracku jsem tam asi omylem dal 1f. Takze rozhazovani 3f dobry, ale tak nejak neplni to co ma
Kdyz se na to kouknes jinak, tak klidne muzes mit vse na 1f, protoze jistice to daji a hreben kterej je nad nima budu dimenzovat na 16mm2 a ten ten proud da uplne v pohode.
jestli mit doma 3f nebo 1f je opravdu jen na uhlu pohledu, asi jako mit 4x4 nebo nahon vpredu, nebo nahon vzadu.
mit FVE neni nic sloziteho. Vlastne nemusis byt pripojen k CEZu, je to vlastne uplne normalni ostrovni system. Vyhoda, dokud na to neuvali dan ze slunce, je ze mam neco co sice stalo hodne 400 tacu, me dela elektriku zadarmo. A to je prave ono, koupim si neco co me vydelava. NEkdo si treba za to koupi auto a plati do nej jeste benzi, opet uhel pohledu.
nikdo nikoho nepresvedcuje, jen znela otazka zdali to nekdo resil ci nikoliv.