• google blokuje sluzby kvuli "neobvyklého provozu" - HOLA VPN?

Ahoj,

asi uz taky znate tyto hlasky:

- We're sorry but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.

- Vaše počítačová síť je zdrojem neobvyklého provozu.

- apod...

Otazka zni, da se nejak z googlu zjistit, jaky presne provoz jim vadi a pak se ho na zaklade te informace snazit omezit, nebo je to jen velka pruda googlu, se kterou ISP s velkym NATem nemuze temer nic delat? Na strance:

:(

Jak to resite vy?

Pep.

Kolik koncovych pripojek prumerne natujete na jednu verejnou IP?

Googlu vadi prilis mnoho uzivatelu za jednou adresou.

Reseni existuji - snizit pocet uzivatelu na jedne IP, firmam/skolam/atp. (ktere maji desitky uzivatelu) pridelit vlastni IP, nebo nabidnout IPv6.

Když říkáš příliš mnoho tak víš odhad? Stovky, tisíce?

Ahoj,

za tou jednou verejnou adresou, kde se vyskytuji problemy, je NATovanych asi 2500 lidi. Cili by to tedy mohlo byt tim omezenim poctu dotazu z 1 verejky na google :/

Pep.

Kdysi stacily desitky pripojek na jedne IP a Googlu to vadilo.

Jelikoz se mnozi velke NAT farmy (=mnoho uzivatelu sdili verejnou IP), hranice se posouva. Presne a aktualni nastaveni bohuzel neznam. Neco malo popsal inzenyr z Googlu zde: http://mailman.nanog.org/pipermail/nano ... 67346.html

(Obsahuje i mnou navrhovane IPv6 ci rozdeleni uzivatelu/pripojek mezi vic verejnych IP - pak se da alespon ukazat na skupinu uzivatelu, ve ktere je potencialne problem.)

o 2 roky později

Jak mám zjistit co je neobvyklý provoz, když není nikde definován a veškerá komunikace je HTTPS? Vlastně ani nevím na jaký server ta neobvyklá komunikace míří WTF? Jak to mám vygooglit když nejede Goodle? Za Veřejnou IP je cca 20 lidí online při objevení problému.

<--- ia0 -->google.PNG<--- ia0 -->

Kdysi se u google (obodbne to maji i ostatni vetsi) dalo zaregistrovat ze zvolena IP adresa je CGN a pak to fungovalo. Nevim jestli to jeste takto je.

Jinak reseni je IPv6 a nebo nenatovat tolik klientu za jednu adresu. Ono je to problem i u vetsich firem co odchazi ven jednou adresou. Google ma dneska na kazde druhe strance svoje applety.

V příspěvku výše píše 2500 klientů na IP. Já mám 10 klientů na IP a je to moc? Na IPv6 už makám, kdyby mě nezdržovaly tyto blbosti. Navíc jsem našel, že podpora Google pro tyto problémy neexistuje...

Mám veřejku sám a když někdy něco intenzivněji hledám + mám hodně dotazů, tak mě Google prudí CAPTCHOU, jestli nejsem robot: Dost často už raději používám https://duckduckgo.com/ .

V anonymním režimu prohlížeče = jede. Tak jsem si myslel, že už blokace skončila a otevřel jsem IE = nejede. V okně kde jsem přihlášený k účtu google = nejede. WTF?

📡 Telekomunikace.cz