Pokud si to jeste nevyresil. Tady je rada. Az budes u kamarada, tak na svoji kameru se dostanes pres privatni adresu tve kamery/wan routeru.
ISP ti totiz nedal verejnou adresu, ale nastavil symetricky NAT 1 na verejnou adresu kterou ma parkovanou na svem hlavnim routeru. To znamena ze uvnitr site tveho ISP musis s kamaradama (uzivatel stejne site) komunikovat pres privatni adresy, to jsou ty adresy co mas na Wan routeru a zacinaji 10.xx.xx. zkus si nejdrive od kamarada ping na svou IP adresu na tvem WAN routeru kde mas kameru.
p.s. pises spatne ze kamarad ma neverejnou 82.117.xx.xx, to je totiz veejnaadresa a on je za ni schovanej a ma na svem domacim routeru urcite adresu na wan rozhrani10.xx.xx.xx nebo 10.zx.zx.xx, poku je kamarad na dhem konci sidliste, tak muze byt za jinym natem nez ty, a pak z sejen modli aby prosel ping zprivatnich adres.
Teď se nějaký čas ke kamarádovi nedostanu abych vyzkoušel. Moje veřejná IP je 82.117.xxx.x a na WAN routru mám 10.1.x.xxx a na kameře 192.168.x.xx . Kamarád má neveřejnou 82.117.xxx.xx .